SP u futsalu: Iranci poslali Brazilce kuće, a Falkaoa u penziju

0 komentar(a)
Iran - Brazil futsal, Foto: Fifa
Iran - Brazil futsal, Foto: Fifa
Ažurirano: 22.09.2016. 15:56h

Od pokretanja Svjetskog kupa u futsalu 1989. godine, Brazil je, bez premca, najuspješniji učesnik.

U sedam nastupa do ovogodišnjeg, "karioke" su osvojile pet titula, uz po jedno drugo i treće mjesto, uz zadivljujući učinak - 56 mečeva, 48 pobjeda, 5 remija i samo tri poraza.

Sva tradicija, međutim, pala je u vodu na parketu dvorane Sentenario u kolumbijskoj Bukaramangi, u meču osmine finala 8. Svjetskog prvenstva sa Iranom.

Azijski šampion srušio je svjetskog - nakon remija 4:4 u regularnom toku, Iranci su boljim izvođenjem penala zaslužili da se nađu u četvrtfinalu, gdje ih čeka Paragvaj.

Brazilci, koje je predvodio najboji svjetski igrač Falkao sa tri gola, su vodili 2:0 i 3:1, u produžecima i 4:3, ali se nepokolebljivi Iran nije predao, izborivši drugi put plasman među osam najboljih ekipa.

Bio je to posljednji meč u reprezentativnoj karijeri Falkaoa, dvostrukog svjetskog prvaka, i najboljeg strijelca u istoriji šampionata sa 48 golova.

Kolika je zvijezda pokazali su Iranci nakon meča, kada su ga okružili, aplaudirali mu, i na kraju ga podigli na ruke.

Preostala dva meče večeri ponudila su znatno manje uzbuđenja.

Evropski šampioni Španci savladali su Kazahstan 5:2 i zakazali duel sa Italijom, dok je Portugal,predvođen dvostrukim strijelcem Rikardinjom, pobijedio Kostariku 4:0 i čeka boljeg iz duela Azerbejdžan - Tajland.

Bonus video: