Derbi u Kataloniji: Barsa napada "kolćonerose"

Nakon poraza od Alavesa prije desetak dana Barsina reakcija je bila šampionska - dala je sedam golova Seltiku u Ligi šampiona, pa pet Leganesu u prvenstvu...
1 komentar(a)
Barselona - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Barselona - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2016. 08:46h

Atletiko je u prethodna tri meča postigao 10 golova, Barselona u utakmici manje čak 12, ali malo ko vjeruje da će večeras na „Nou kampu” biti viđen vatromet golova.

U duelima „kolćonerosa” i Barse je, istina, pogodaka uvijek bilo, ali se i zna da po tradiciji pobjeđuju Katalonci u Primeri.

Novi derbi na programu je od 22 časa, a Atletiko ima cilj da prekine seriju „blaugrane”, koja u šampionatu u međusobnim duelima nije poražena još od februara 2010. kada je bilo 2:1 (strijelci za domaćina tada su bili Dijego Forlan i Simao Sabrosa, na drugoj strani Zlatan Ibrahimović).

"Protiv Atletika nikada nije lako, ma kako god se zvalo takmičenje u kojem se sastajemo. Mi smo u naletu, ali rekao bih da je i naš protivnik, pa možemo da kažemo da ovaj derbi dolazi u dubrom momentu za oba tima", rekao je trener Barse Luis Enrike.

Nakon poraza od Alavesa prije desetak dana Barsina reakcija je bila šampionska - dala je sedam golova Seltiku u Ligi šampiona, pa pet Leganesu u prvenstvu...

Atletiko je, s druge strane, slab start u Primeri (dva remija) prevazišao ubjedljivim trijumfima nad Seltom (4:0) i Sportingom iz Hihona (5:0), a između te dvije utakmice je savladao i PSV u Ligi šampiona (1:0).

"Atletiko ne mijenja mnogo, uvijek na isti način želi da dođe do rezultata i u tome uspijeva. Snagu zasniva na odbrani, ali malo ko u Evropi može da iz te defanzive "rani" rivala kao Atletiko", jasan je Enrike.

Šta može Atletiko (sa Stefanom Savićem u prvom timu) u duelu sa Barsom? Dijego Simeone je poznat po tome da ne prijeti protivnicima.

"Činjenica je da igramo protiv najboljih. Barsa ima igrače koji individualno prave veliku razliku, ali i kao tim su savršeni. Mi, međutim, imamo svoje adute, nadam se da ćemo ih pokazati", istakao je Simeone.

Lider Real, koji ima sve četiri pobjede, dočekuje Viljareal (20 časova).

Bonus video: