Gvardiola i Tureov menadžer u otvorenom sukobu

"Jaja mora da se izvini saigračima i klubu. Ako to ne uradi - neće igrati!", rekao je menadžer "građana"
0 komentar(a)
Jaja Ture, Foto: Reuters
Jaja Ture, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2016. 16:29h

Tihi rat između Pepa Gvardiole i Jaje Turea od početka sezone od danas se pretvorio u otvoreni sukob nakon što je menadžer Mančester sitija pojasnio da iskusni vezista neće igrati dok se ne izvini.

Gvardiola, naime, traži da se Ture izvini klubu, saigračima i njemu lično zbog izjava fudbalerovog menadžera Dimitrija Seluka koji je nedavno javno kritikovao katalonskog trenera.

"Jaja mora da se izvini saigračima i klubu. Ako to ne uradi - neće igrati! Nije bilo lako ne uvrstiti ga na listu igrača za Ligu šampiona, a onda je njegov menadžer pošao da se žali medijima. Nije imao hrabrosti da nazove mene ili klub", rekao je Gvardiola i nastavio:

"Bio sam igrač i ne mogu da zamislim da je tako nešto moglo da se dogodi u to vrijeme. Da moj menadžer izađe u javnost i priča otvoreno protiv Johana Krojfa. Ne, to ne mogu da zamislim", istakao je Gvardiola.

Stigao je i Selukov odgovor. Naravno, on ne želi da se izvini, a teško da će to uraditi i Ture.

"Gvardiola je pobijedio nekoliko utakmica i sada misli da je engleski kralj. Živim u Evropi, mogu da kažem svoje mišljenje i niko ne može da me zaustavi u tome. Ja ću se izviniti Gvardioli onog trenutka kada se on izvini bivšem menadžeru Sitija Manuelu Pelegriniju za ono što mu je uradio. Ako ste džentlmen, onda ne radite takve stvari", istakao je Seluk, aludirajući na to da je Pep postigao dogovor sa "građanima" dok je Čileanac sjedio na klupi.

Bonus video: