Bufon: Ovo više nije Juventus

"Ne ličimo na sebe. Protiv Intera smo primili već treći gol nakon kornera ove sezone. Ne, to nije Juventus. Ništa ne razumijem", razočaran je Bufon.
0 komentar(a)
Bufon, Foto: Beta/AP
Bufon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.09.2016. 13:36h

"Ovako dalje ne može", prenose italijanski mediji izjavu golmana Juventusa, klupske ikone nad ikonama, Đanluiđija Bufona.

Juve je u subotu nadigran i poražen od Intera u 4. kolu Serije A, a četiri dana prije toga napadači torinskog kluba nisu našli put do protivničke mreže u 1. kolu Lige šampiona protiv Sevilje (0:0).

Bufon je, podsjeća "Gazeta delo sport", i prošle godine lupio šakom o sto nakon očajnog starta torinske "stare dame" u prvenstvu.

"Neki fudbaleri nisu svjesni čiji dres nose", izjavio je tada.

Nakon tog istupa, poraza od Sasuola u 10. kolu, Juventus je povezao nevjerovatnih 15 pobjeda u prvenstvu, i na kraju dominantno osvojio petu uzastopnu titulu.

Ovogodišnji Juventus, sa pojačanjima poput Iguaina od 95 miliona eura, projektovan je da napadne Ligu šampiona, ali je neprepoznatljiv na početku sezone.

Nisu samo rezultati problem, i zato je 38-godišnji kapiten opet uzeo riječ.

"Ne ličimo na sebe. Protiv Intera smo primili već treći gol nakon kornera ove sezone. Ne, to nije Juventus. Ništa ne razumijem", razočaran je Bufon.

Inter je u svim elementima igre nadigrao šampiona (2:1) i nanio Alegrijevom timu prvi poraz u sezoni.

'Nije problem što je Napoli prvi, zaostatak nije veliki. Problem je što Juventus ne igra dobro", rekao je Bufon.

Nadovezao se torinski "Tutosport".

"Obrana curi na sve strane, vezni red je neprepoznatljiv, a u napadu ne valja ništa. Iguain je prošle godine dao 36 golova, a sad je dvije utakmice bez pogotka, kao da je u krizi", već odbojavaju novinari Argentincu.

Juventus sjutra dočekuje Kaljari u vanrednom kolu Serije A i ima priliku da se vrati na pobjednički put, ali Alegri treba da riješi brojne probleme.

''Poraz od Intera će nam možda i dobro doći, jer će povećati nivo koncentracije. Srećom, već u srijedu imamo priliku za iskupljenje. Kaljari jeste nezdodan, ali tu utakmicu moramo da dobijemo', kazao je Alegri, koji je na kraju pohvalio i Inter:

''Inter je ove godine jedan od glavnih favorita za titulu''

Bonus video: