Barton bi da bude selektor Engleske: Bolji sam od Alardajsa i Hodžsona

"Pogledajte u Roja i na njegov posao u Engleskoj i pogledajte kako se on sa time nosio. Sigurno čak i vi mislite da bih ja uradio bolji posao", rekao je Barton.
0 komentar(a)
Džoi Barton, Foto: Reuters
Džoi Barton, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2016. 09:10h

Engleski fudbaler Džoi Barton, koji trenutno služi suspenziju u Glazgov Rendžersu, rekao je da bi bio bolji selektor Engleske od sadašnjeg Sema Alardajsa ili prethodnog Roja Hodžsona.

Barton je kazao da bi znao da se nosi s pritiskom koji donosi mjesto selektora. On je u svom sadašnjem klubu na tronedjeljnoj suspenziji zbog svađe na treningu posle ubjedljivog poraza od 5:1 od Seltika u škotskom derbiju.

To je samo posljednji u nizu incidenata van terena koji su obilježili karijeru ovog veznog igrača, ali Barton, koji ima samo jedan nastup za reprezentaciju, vjeruje da bi se lako prilagodio poslu selektora.

"Pogledajmo ko igra ključne uloge. Sem Alardajs je trener. Jesam li ja bolji igrač od njega. Pa da, naravno. Da li vjerujem da ja mogu da budem selektor kad je on postao? Naravno da vjerujem. Šta to ima Sem što nemam ja?", upitao je 34-godišnji Barton u intervjuu za Dejli mejl.

On se nije zaustavio na kritici Alardajsa, već i Hodžsona, koji je podnio ostavku poslije Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog ljeta.

"Pogledajte u Roja i na njegov posao u Engleskoj i pogledajte kako se on sa time nosio. Sigurno čak i vi mislite da bih ja uradio bolji posao", rekao je Barton.

Ovaj igrač je pokušao da objasni svoj stav, a priznao je da možda i ne bi uspio.

"Moj zanat je fudbal. Sve što sam ikad znao je fudbal. Gledam fudbal kao bilo ko drugi i fudbal mi znači kao bilo kome drugome. A možda i ne bih uspeo. Možda bih nogom opipao vodu i rekao 'je**š ovo'. Ali, pritisak? Ako ništa drugo, mislim da sam bolje opremljen da izađem s njim na kraj nego bilo ko drugi. Mislite da niko ne bulji u mene kad se šetam Glazgovom? Zbog svega što sam prošao, stalno sam pod lupom", rekao je Barton.

Autobiografija ovog igrača trebalo bi da izađe u četvrtak. On je obećao da će u njoj pričati o svemu, bez ograničenja, kao i o sebi i svom karakteru. U intervjuu za britanski dnevnik takođe je pričao o sebi i svojoj aroganciji, koju on zove "vjera u sebe", ali i sklonosti ka tuči.

Jedan od incidenata koje je obradio u knjizi je onaj iz maja 2012. kada je igrajući za Kvins park rendžers protiv Mančester sitija laktom udario Karlosa Tevesa u glavu, potom dobio crveni karton, a onda šutnuo Serhija Aguera, pa glavom udario Vensana Kompanija.

Barton je objasnio da je to sve namjerno uradio, proračunato, da bi natjerao nekog od protivničkih igrača na reakciju.

"Da je neko od njih dobio crveni karton, to bi KPR-u donijelo bolje šanse. Takva je bila moja uvrnuta logika. Kad sam već počeo, htio sam da završim po svaku cijenu. Ako sam udario jednog, mogu već i dvojicu ili trojicu", objasnio je Barton.

Tada mu je trener bio Mark Hjuz, sadašnji šef stručnog štaba Stouka, o kome takođe nije štedio riječi.

"Mark Hjuz je užasan trener. Stouk je na dnu tabele. Njegov odnos sa ljudima je baš, baš loš", kazao je Barton.

Bonus video: