Vešović za "Vijesti": Igramo najljepši fudbal u Hrvatskoj

"Nemam riječi, za ovakve utakmice se živi. Kada daš dva gola i pobijediš ovakvog protivnika - ne može bolje. Mislim da ćemo nakon ovog meča uživati u svakom narednom", istakao je Vešović
1 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: NK Rijeka
Marko Vešović, Foto: NK Rijeka
Ažurirano: 19.09.2016. 18:47h

Marko Vešović je zablistao - neko će reći u pogrešnom trenutku za karijeru Zlatka Kranjčara, a navijači Rijeke da nije mogao da izabere bolji momenat i sruši zagrebačkog velikog rivala.

Kako god, crnogorski reprezentativac je izrastao u junaka pobjede domaćina na Kantridi. Od pet golova (pobjeda od 5:2) postigao je dva pogotka, kod trećeg asistirao, a kod četvrtog učestvovao u akciji...

Epilog - Vešović je igrač utakmice, Rijeka je lider, a Kranjčar je od sinoć bivši trener Dinama.

"Svaka čast timu i publici i svima nama koji smo pripremali ovu utakmicu. Igrali smo odličan fudbal, mislim da je publika uživala", rekao je Vešović.

O svojoj partiji nije mnogo pričao...

"Ovo je bio jedan od onih dana kada vam sve ide", dodao je bivši fudbaler Torina, Specije, Crvene zvezde i Budućnosti.

I zaista, Vešoviću je protiv "modrih" išlo sve - kod prvog pogotka, koji je postignut u 18. sekundi, učestvovao je u napadu, potom je asistirao Gorgonu, a onda je i zatresao mrežu hrvatskog "vječitog" šampiona za 3:0 i 5:2.

"Nemam riječi, za ovakve utakmice se živi. Kada daš dva gola i pobijediš ovakvog protivnika - ne može bolje. Mislim da ćemo nakon ovog meča uživati u svakom narednom", istakao je Vešović.

Nema dileme da je crnogorski vezista važan igrač u planovima trenera Rijeke Matjaža Keka, jer je igrao u svih devet utakmica hrvatskog šampionata ove sezone.

"Najvažnije je da sam zdrav i prav, što bi se reklo. Zabio sam golove, asistirao, čim igram u kontinuitetu to se osjeti".

Riječani imaju sedam pobjeda i dva remija, ukupno 23 boda na prvom mjestu, jedan više od Osijeka, a četiri od Dinama. Hit su u Hrvatskoj...

"Sigurno da smo sve iznenadili, odlično smo ušli u sezonu, igramo najljepši fudbal u Hrvatskoj. Žao mi je samo što smo u Evropi nesrećno eliminisani od Istanbula". Vešovi je igrač Specije, ali već drugu sezonu nosi dres Rijeke.

"Isti je gazda, to su bratski klubovi, pa sam na pozajmici u Rijeci. Kada se završi sezona, imaću još godinu ugovora sa Specijom, ali možda se nešto desi na zimu, možda na ljeto, sve je moguće. Vidjećemo šta će se sve dešavati, najvažnije je da ide dobro, a kada je tako svi imamo neke želje i planove", zaključuje Marko Vešović.

Vrlo značajan remi protiv Rumunije

Da je Vešović u sjajnoj formi, moglo se vidjeti i na utakmici koju je crnogorska reprezentacija odigrala u Rumuniji. Bio je jedan od najboljih igrača našeg tima, koji je izborio vrlo važan remi na startu kvalifikacija za SP.

"Zadovoljan sam, naravno, najvažnije je da nismo izgubili na teškom gostovanju protiv vrlo jake selekcije, koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Sada nas očekuju još dva teška meča, protiv Kazahstana kući i u gostima sa Danskom. Treba skupiti što više bodova, atmosfera je odlična, ekipa mlada, nadam se da ćemo povratiti i kult reprezentacije kod navijača", ističe Vešović.

Bonus video: