Jedan trijumf ne znači ništa, treba nam kontinuitet

Inter u srijedu gostuju Empoliju u Toskani, De Bur je najavio i neke promjene u sastavu, pa bi tako šansu od prvog minuta mogao da dobije i naš Stevan Jovetić
0 komentar(a)
Havijer Zaneti, Foto: Gazzetta.it
Havijer Zaneti, Foto: Gazzetta.it
Ažurirano: 19.09.2016. 16:44h

Inter je juče pobijedio Juventus, prvi put u Seriji A nakon skoro četiri godine, i to u trenutku kada je trijumf nad velikim rivalom i ekipom koja nema konkurenciju u Italiji malo ko očekivao.

Oko Intera je prethodnih dana bilo svega, poraz od Hapoela Ber Ševe u Ligi Evrope je uzdrmao klub toliko da je i trener Frank de Bur navodno rizikovao posao u slučaju da izgubi od Juvea, iako je došao prije samo 40-ak dana.

Pobjeda je iznenađenje ili ne? Interova tri boda su čista, nadigrao je "staru damu", ali je potpredsjednik Havijer Zaneti pokušao da smiri euforiju...

"Nema dileme,ovo je velika pobjeda, ali je u pitanju samo jedna utakmica. Nama treba kontinuitet, tako da već mislimo na meč sa Empolijem u srijedu", rekao je Zaneti, vjerovatno i budući predsjednik kluba nakon što ode Erik Tohir na kraju sezone.

Gotovo perfektna partija Maura Ikardija (gol i asistencija), klasa Evera Banege, kvalitet više koji je donio Žoao Mario..., sve su to dobre stvari u Interu poslije meča sa Juveom.

Postoje i problemi, a najveći je Marcelo Brozović - Hrvat je izbačen iz ekipe nakon što se nije složio sa izmjenom na poluvremenu duela sa Hapoelom u četvrtak. Zato nije ni bio u protokolu za okršaj sa Juveom.

"Brozović? Inter je ozbiljan klub i ima svoja pravila. Ta pravila moraju da se poštuju. Prvo mora da se poštuje klub, a onda i saigrači i trener. Šta će se desiti sa Brozovićem zavisi isključivo od njega - ako želi da sa nama nastavi projekat koji gradimo, vrata su mu otvorena", dodao je Zaneti.

Inter, dakle, u srijedu gostuju Empoliju u Toskani, De Bur je najavio i neke promjene u sastavu, pa bi tako šansu od prvog minuta mogao da dobije i naš Stevan Jovetić, i to umjesto Edera.

Bonus video: