Rajola: Baloteli će se vratiti u Premijer ligu

“Ako dokaže da može da bude stabilan igrač i ako bude postizao golove, zamislite koliko bi atraktivan bio trenerima u Premijer ligi, kada sljedećeg ljeta postane slobodan igrač”, rekao je Rajola
0 komentar(a)
Mario Baloteli, Foto: Reuters
Mario Baloteli, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2016. 09:56h

Agent fudbalera Nice Marija Balotelija rekao je danas da će se njegov klijent sljedeće godine kao slobodan igrač vratiti u Premijer ligu.

Baloteli je posljednjeg dana ljetnjeg prelaznog roka potpisao za Nicu, poslije dvije loše sezone u Liverpulu i Milanu.

“Italija je neostvariva zbog pažnje koju tamo dobija. Ako dokaže da može da bude stabilan igrač i ako bude postizao golove, zamislite koliko bi atraktivan bio trenerima u Premijer ligi, kada sljedećeg ljeta postane slobodan igrač”, rekao je fudbalski agent Mino Rajola, prenio je Omnisport.

Baloteli je postigao dva gola za Nicu u debiju protiv Marseja (3:2), ali je izostavljen iz tima za jučerašnju utakmicu protiv Monpeljea (1:1) zbog loše fizičke pripremljenosti.

“On je potreban Francuskoj, kao što joj je bio potreban Zinedin Zidan. On je dobar za ligu, ali će se apsolutno vratiti u Premijer ligu”, rekao je Rajola.

Baloteli je dobro igrao u Interu i Mančester sitiju kod trenera Roberta Manćinija, ali se od 2013. godine i prelaska u Milan mučio sa formom.

“Nije trebalo da dozvolim da bude po njegovom kada je tražio da ode iz Sitija. To je velika greška koju sam napravio. Mario je bio nesrećan i trebalo je da kažem: 'Ne sviđa ti se tvoj posao? Teško. Odrasti, pomiri se sa tim'”.

“Trebalo je da budem surov, ali sam bio previše dobar. Fudbal mora da bude njegov prioritet, da bude vrhunski sportista, žrtvuješ se 11 ili 12 godina a onda se izbalansira i vodiš život kakav želiš”, naveo je on.

Rajola je uporedio Balotelija i legendarnog češkog fudbalera Pavela Nedveda.

“Pavel Nedved, jedan od mojih prvih fudbalera, imao je fokus da bude uspješan i bio je primjer porodičnog čoveka. Mario nije imao taj fokus, onda je stekao reputaciju, a ako vas prati takva reputacija onda nemate kredibilitet. To mnogo otežava stvari”, rekao je Rajola.

Bonus video: