Budućnost čeka Zetu: Lider čuva svoju tvrđavu

Budućnost stoprocentna na svom stadionu ove sezone, računajući i dva evropska meča
0 komentar(a)
Budućnost Rudar, Foto: Filip Roganović
Budućnost Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.09.2016. 08:36h

Budućnost je prošle subote u Kotoru (2:2) prekinula seriju pobjeda na startu prvenstva, kao i seriju bez primljenog gola, a večeras u derbiju protiv Zete (18 sati), ima priliku da jednu seriju ipak nastavi.

Ekipa Miodraga Vukotića ova sezone ima stoprocentan učinak na stadionu pod Goricom, uključujući i dva evropska meča protiv Rabotničkog i Genka - pet pobjeda na pet utakmica na domaćem terenu zabilježili su Podgoričani, sve bez primljenog gola.

"Evropske utakmice ovog ljeta, a posebno pobjeda nad Genkom, dali su nam sigurnost kada na stadionu pod Goricom. Tako nije bio slučaj prošle sezone - kaže defanzivac Budućnosti Nikola Vukčević.

Lider je u Kotoru prekinuo seriju pobjeda, ali način na koji su „plavi” došli do remija (dva gola u finišu za 2:2) pokazao je da nisu ispali iz ritma.

Eventualnom novom pobjedom na svom stadionu zadržali bi prednost na tabeli u odnosu na najbliže pratioce, Mladost i Iskru.

"Zeta ima kvalitet i zaslužuje respekt, ali mislim da sve zavisi od nas", dodao je Vukčević.

Gubitak tri boda administrativnim putem, pa poraz od Dečića u Petrovcu, donekle su pokvarili sjajan start Zete. Ekipa Dejana Vukićevića pokušaće protiv prvog favorita za titulu, i to na njegovom terenu, da se vrati u ritam pobjeda.

"Već tri utakmice ove sezone odigrali smo pod Goricom kao domaćini, zato se sigurno nećemo osjećati kao gosti. Igramo protiv vrlo dobre ekipe, čiji su nosioci igre iskusni igrači, ali sam siguran da će moji igrači dati maksimum. Zeta na svakom stadionu ide na pobjedu", kazao je Vukićević.

Bonus video: