Petice Barselone i Atletika

Mesi je, tako, skinuo još jedna klub sa liste u Primeri, a jedini klub kojem argentinski as (još uvijek) nije dao gol u Primeri jeste Las Palmas.
0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2016. 16:42h

Barselona je ozbiljno shvatila kiks kod kuće u prošlom kolu protiv Alavesa (2:1), a bijes je danas iskalila na novajliji u Primeri, Leganesu - Katalonci su slavili 5:1 i upisali treću pobjedu u ovoj sezoni Primere.

Golove za Barselonu postigli su Mesi u 15 i 55. (iz penala), Suares u 31, Nejmar u 44. i Rafinja u 64. minutu.

Počasni gol za domaćina djelo je Gabrijel u 80. minutu.

Mesi je, tako, skinuo još jedan klub sa liste u Primeri, a jedini kojem argentinski as (još) nije dao gol u Primeri je Las Palmas.

Mesi je prvi gol postigao nakon asistencije Suaresa, nakon kontre po desnoj strani, kada se Urugvajac oslobodio svog čuvara i ubacio u peterac gdje je Mesiju ostao lak posao da pogodi mrežu.

Mesi je uzvratio uslugu u 31. minutu, kada je izbio sam ispred golmana Laganesa, a onda je nesebično dodao za Suaresa koji je poslao loptu u praznu mrežu.

U finišu prvog poluvremena je na red došao Nejmar, a golu je prethodio sjajan dribling Mesija koji je proigrao Suaresa, a ovaj je navukao čuvare, pa proslijedio loptu za Nejmara koji je pogodio za 3:0.

Na 4:0 povisio je Mesi iz penala, nakon što je Nejmar srušen u kaznenom prostoru Leganesa, a peti gol za Barselonu postigao je Rafinja, koji je opalio sa ivice kaznenog prostora ravno u suprotne rašlje.

Jedini gol za domaće je postigao Gabrijel iz slobodnjaka sa 20 metara, pošto je neodbranjivo smjestio loptu u donji lijevi ugao gola Ter Štegena.

Ovom pobjedom Barselona se bodovno izjednačila s Realom na vrhu tabele, oba sastava imaju po devet bodova, ali Real uz utakmicu manje, dok je Leganes 13. sa četiri boda.

Pet golova je dao i Atletiko, koji je na "Visente Kalderonu" srušio do danas neporaženi Sporting (5:0).

Antoan Grizman je dao dva gola, čovjek koji ga je zamijenio Fernando Tores još dva, a u listu strijelaca se upisao i Kevin Gameiro, pa su "kolćonerosi" preskočili tim iz Hihona na tabeli, jer imaju osam bodova, jedan više nego današnji rival.

Stefan Savić je opet odigrao 90 minuta, a Atletiko nije primio gol u 18. meču od 24 na kojima je Mojkovčanin bio na terenu od početka do kraja.

Rezultati 4. kola

Leganes - Barselona 1:5

Gabrijel 81 - Mesi 15, 55p, Suarez 31, Nejmar 44, Rafinja 64.

Atletiko Madrid - Hihon 5:0

Grizman 2, 31, Gameiro 5, F. Tores 72, 90+1. penal

U toku

Eibar - Sevilja (18.30)

Večeras

Las Palmas - Malaga (20.45)

Nedjelja

Osasuna - Selta (12.00)

Atletik Bilbao - Valensija (16.15)

Viljareal - Real Sosijedad (18.30)

Espanjol - Real Madrid (20.45)

Petak

Betis - Granada 2:2

Alegria 36, 61 - Karsela 13, Bueno 33.

Bonus video: