Pozajmice su me ojačale

Đorđević za „Vijesti” jutro nakon što je odlučio čudesan meč u Tel Avivu: Nisam siguran da se takve utakmice igraju dva puta!
4 komentar(a)
luka đorđević, Foto: Zenit
luka đorđević, Foto: Zenit
Ažurirano: 17.09.2016. 07:59h

Nakon tri godine lutanja po raznim pozajmicama, na kojima nije ni približno demonstrirao klasu koju je dolaskom u Zenit ljeta 2012. pokazao da ima u nogama, crnogorski reprezentativac Luka Đorđević konačno uživa u Sankt Peterburgu.

Tek je početak sezone, a već je riješio dva važna meča, oba nakon čudesnih preokreta - protiv Rostova u prvenstvu Rusije (od 0:2 do 3:2) i Makabija u Tel Avivu na otvaranju Lige Evrope (od 0:3 do 4:3).

Prethodno, novi četvorogodišnji ugovor sa ruskim gigantom ulio mu je sigurnost, baš kao i čvrst stav trenera Mirćee Lućeskua, koji za razliku od Spaletija i Viljaš-Boaša nije želio da ga šalje na pozajmicu.

Na početku sezone, Đorđević dobija prostor iako su mu konkurenti reprezentativci Rusije Kokorin i Dzjuba.

"Kada sam se ljetos počeo pripreme sa Zenitom bio sam svjestan da sam na novom početku. Znao sam da moram da se pokažem na pripremama da bih ostao dio ovakvog tima. Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u sebe. Bio sam spreman za to", kaže Đorđević za „Vijesti”, jutro nakon nestvarne utakmice u Tel Avivu.

"Trener je naravno zaslužan za moj ostanak, ali najzaslužniji sam ja, jer sam odradio odlične pripreme i na njima pokazao Lućeskuu da može na mene da računa".

Đorđević je 2012. odigrao 12 utakmica za Zenit, a onda su uslijedile pozajmice - Tvente, Sampdorija, pa španska Ponferadina. Ukupno je u sva tri kluba postigao samo četiri gola. Iako je s vremena na vrijeme pokazivao klasu u mladoj reprezentaciji, mnogi su pomislili da će njegov potencijal ostati „sakriven”.

"Na pozajmicama sam puno naučio - prošao mnogo i lijepih i teških trenutaka. Na kraju, kada se okrenem iza sebe, ne žalim za tim jer su mi pozajmice svakako pomogle da budem bolji igrač nego što sam bio ranije".

Četiri godine od prelaska iz Mogrena u Zenit, 22-godišnji napadač je konačno svoj na svome.

"Osjećam se odlično i radujem se svakoj utakmici. U svaku ulazim da dam gol i vjerujem da će me takav stav uz odlične treninge dovesti do još više uspjeha".

Zenit se bori za titulu u Rusiji (treći je nakon šest kola), a velike ambicije ima i u Ligi Evrope.

"Odlična je atmosfera, ekipa je svjesna svojih zadataka, a ciljevi Zenita su uvijek najveći".

Meč u Tel Avivu, u kojem je Zenit za samo 14 minuta stigao od 0:3 do 4:3, dugo će se prepričavati.

"Šokantna utakmica! Toliko smo se fizički i emotivno iscrpili da niko po njemom završetku nije ustajao sa svog mjesta 15 minuta", prepričava Đorđević, koji je odlučio meč sjajnim letom kroz vazduh i udarcem glavom u nadoknadi.

"Osjećaj je naravno fenomenalan, nisam siguran da se ovakve utakmice igraju dva puta u životu. Jako sam srećan što sam na ovakav način bio dio nje".

Bonus video: