Grof pred vječiti derbi: Kao da ćemo kalašnjikovima da se bijemo

0 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: Crvena zvezda
Miodrag Grof Božović, Foto: Crvena zvezda
Ažurirano: 16.09.2016. 15:20h

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da mu se ne dopada napetost koja se stvara pred predstojeću utakmicu protiv Partizana, kao i da se nada da će fudbal biti u prvom planu i da će pobijediti njegov tim.

"Čitam poruke iz njihovih redova i svi govore riječ 'poginuti'. Kao da ćemo kalašnjikovima da se bijemo. Ne treba niko da pogine, treba da igramo fudbal. Ne izgubiti na JNA nije loše, a dobiti je izvanredno. Ovo su utakmice koje donose i heroje i tragičare. Nadamo se da će heroj postati neko iz naše ekipe", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će sutra gostovati Partizanu u devetom kolu Super lige. Crveno-bijeli su prvi u prvenstvu sa 22 boda, devet više od petoplasiranog "vječitog" rivala.

"To je najveća utakmica u Srbiji i jedan od 10 najvećih derbija na svijetu. Veliko je rivalstvo dva velika kluba. Dobro je što postoji jedna takva utakmica. Mnogo je važno da pokažemo dobru igru, da bude fer, da igrači obje ekipe, kao i kolega i ja, uradimo sve da derbi protekne u korektnom nadmetanju. Nadam se da ćemo mi izaći kao pobjednici", kazao je Božović.

On je istakao da Zvezda ne smije da potcjeni rivala jer je svaki "vječiti derbi" neizvjestan i priča za sebe.

"Inače, Zvezda ima veoma loš bilans na stadionu JNA. Ni u kom slučaju ne smijemo da pomislimo da smo mnogo kvalitetniji i da ćemo ih lako pobijediti. Moramo veoma ozbiljno da se spremimo i da zaboravimo sve do sada", naveo je trener crveno-bijelih.

Prema njegovim rečima, bodovna prednost nije velika.

"Prošle godine smo imali 32 boda prednosti, ali kad se podijelilo, oduzelo, zamalo nismo završili kao drugi", dodao je.

Božović je rekao da kao trener nema tremu pred derbi, već samo pozitivan naboj i pozvao navijače da budu korektni i naprave atmosferu po kojoj je ta utakmica i prepoznatljiva u svetu.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana će se igrati u subotu od 18 sati na stadionu u Humskoj.

Bonus video: