Savićević: Manćini je pogriješio sa Jovetićem

"On je polušpic, koji može da igra i ofanzivno po lijevoj strani, ali ne treba da igra kao špic. U reprezentaciji pruža sve od sebe, u Interu to nije uspio. Žao mi je zbog njega, ali njegov kvalitet nije upitan", rekao je Savićević za milanski sportski list.
246 pregleda 21 komentar(a)
Savićević i Jovetić, Foto: Savo Prelević
Savićević i Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2016. 11:45h

U razgovoru za Gazetu delo Sport, Dejan Savićević je izrazio žaljenje zbog lošeg trenutka Stevana Jovetića u Interu.

"Stevan nije špic, i ne razumijem zbog čega je promijenio poziciju, zbog čega igra kao najistureniji napadač. On je polušpic, koji može da igra i ofanzivno po lijevoj strani, ali ne treba da igra kao špic. U reprezentaciji pruža sve od sebe, u Interu to nije uspio. Žao mi je zbog njega, ali njegov kvalitet nije upitan", rekao je Savićević za milanski sportski list.

"Jovetić je dokazao da je veliki igrač. Imao je problema sa povredama u Mančester sitiju, ali je u Interu pogriješio Manćini. Stevan, ponavljam, ne može da igra kao centarfor, on je "desetka" ili ofanzivni lijevi u formaciji 4-3-3", dodao je Savićević.

Gazeta delo sport je danas objavila intervju sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore na dan njegovog 50. rođendana, a osim Jovetića, prva i najvažnija tema je bio Milan, u kome je Savićević, uz Crvenu zvezdu, proveo najsjajnije trenutke u karijeri, i bio jedan od najvećih asova u eri Silvija Berluskonija, koji je nedavno Kinezima prodao Milan.

"Ne mogu da vjerujem, trebaće mi godine da se naviknem da Milan nije više Berluskonijev. Kakav je bio moj odnos sa Berluskonijem? Uvijek mi je bio podrška, pomagao mi je u teškim trenucima. Bez njega, moja avantura u Milanu bi se brzo završila. Nakon prve sezone, čitav stručni štab Milana je bio protiv mene, govorili su da se nisam uklopio, da ne govorim jezik, ali je Berluskoni kazao "ostaje". Nakon toga sam stalno igrao kod Kapela, i od njega sam puno naučio", kaže Savićević.

Savićević ističe da je pad Milana počeo prije nekoliko godina, prodajom Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve.

"Ne mogu da sudim sa distance od 2.000 kilometara, ali tada su u ekipi bili i Kasano, Robinjo i Pato, od kojih je Milan mogao da prodajom dobije milione. Ali nije trebao da prodaje Ibrahimovića i Silvu. To je bio početak kraja. Nekada je Milan bio najbolji klub na svijetu, ono što su danas Barselona i Real, a sada Milan ne može da potroši 80 miliona za nekog igrača", kaže Savićević.

Nekadašnji as Milana je potom govorio o svojoj poziciji na terenu u vrijeme kada je bio u Seriji A.

"Bilo je teško u moje vrijeme za "desetke" , jer je dominantna bila formacija 4-4-2, a treneri nijesu htjeli ništa da mijenjaju. Zbog toga smo Bađo i ja patili, samo je Zola u Parmi imao takvu poziciju. Danas, makar kod formacije 4-2-3-1 postoji ta pozicija iza špica. Ja sam tada igrao desnog ofanzivnog, bio sam primoran da se žrtvujem u igri. Ali, pobjeđivali smo, pa sam se prilagođavao. Bio sam tip igrača koji je driblao i ostavljao iza sebe protivničkog igrača, ali nisam mogao da trčim koliko Donadoni ili Albertini, trebalo mi je vremena da predahnem. Saigrači su me podržavali u time, znali su da ću im vratiti na drugi način. Uostalom, bili smo baš mnogo jaki", istakao je Savićević.

Bonus video: