Čeferin dobio podršku Jermenije i San Marina, ima većinu?

Izbori za predsjednika Uefe održaće se sjutra u Atini, a Slovenac Aleksandar Čeferin ima podršku najmanje 30 nacionalnih saveza
0 komentar(a)
Aleksandar Čeferin, Foto: Damjan Žibert
Aleksandar Čeferin, Foto: Damjan Žibert
Ažurirano: 13.09.2016. 08:53h

Slovenački advokat Aleksandar Čeferin dobio je podršku još dva nacionalna saveza, dan prije izbora za predjesnika Uefe.

Za Čeferina su se, naime, javno opredijelili Jermenija i San Marino, dan nakon što je to uradio i prvak Evrope, Portugal.

Slovenac do sada ima podršku više od 30 članica Uefe, uključujući i Fudbalski savez Crne Gore, i sve je izvjesnije da će na Kongresu u Atini biti izabran za nasljednika Mišela Platinija na mjestu prvog čovjeka Uefe.

Da bi bio izabran za predsjednika, potrebno je da za njega glasa makar 28 nacionalnih fudbalskih saveza.

Španac Anhel Marija Viljar je odustao od trke, a poslije velike podrške koju je dobio Čeferin, ne bi bilo iznenađenje da se u posljednji tren povuče i njegov jedini protivkandidat, Holanđanin Mihael van Prag.

Osim Crne Gore, San Marina, Jermenije i Portugala, podršku 38-godišnjem Slovencu dali su i Poljska,Srbija Azerbejdžan, Mađarska, Italija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Makedonija, Norveška, Republika Irska, Rumunija, Rusija, Švedska, Turska, Slovenija, Njemačka,Izrael, Gruzija.

Prije dva dana, u ekskluzivnom intervju za "Vijesti", Čeferin je najavio da će borba protiv namještanja utakmica biti jedan od prioriteta ukoliko dobije mandat.

Bonus video: