Grguru mikrofon na Nova M

Grgurov glas je više od dvije decenije bio jedan od zaštitnih znakova sportskih prenosa i emisija na Javnom servisu
2763 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Grgur
Milutin Grgur

Dugogodišnji sportski komentator RTCG Milutin Grgur napušta Javni servis, a već je potpisao ugovor sa beogradskim Sport klubom - da na crnogorskoj TV Nova M prenosi mečeve naše reprezentacije u kvalifikacijama za EP u fudbalu i Budućnost Volija u košarkaškoj Evroligi.

Nova M (nekadašnji Pink M) i beogradski Sport klub u vlasništvu su američke firme United group, koja je otkupila prava prenosa Lige nacija, kvalifikacija za EP i Evropskog prvenstva za cijelo ex-YU područje.

Angažovanjem Grgura žele da riješe velike probleme koje su imali sa komentarisanjem mečeva fudbalske reprezentacije Crne Gore tokom jeseni u Ligi nacija.

Tada je tokom prva tri meča “sokola”, na jednoj od četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom u Crnoj Gori, išao glas komentatora Sport kluba iz Srbije.

Na mečevima protiv Rumunije i Litvanije to i nije imalo toliki odjek sve dok se 11. oktobra u Podgorici nisu sastali Crna Gora i Srbija. Prenos koji je za crnogorsko TV područje te večeri, ni kriv ni dužan, morao da obavi Milo Lekić sa Sport kluba iz Beograda, pretvorio se pravi u montipajtonovski spektakl.

Iako i sam glumac (uloga u TV seriji “Budva na pjenu od mora”) Lekić nije uspio da odglumi crnogorski naglasak.

Reakcije javnosti bile su toliko bučne da je Nova M za već narednu utakmicu, samo tri dana kasnije, povjerila mikrofon komentatoru Javnog servisa Maksimu Živaljeviću na osnovu jednokratnog angažmana. Živaljević je potom prenosio i dva preostala meča crnogorske reprezentacije u Ligi nacija.

Urednik sporta na TV Nova M Igor Ćulafić, donedavno jedini zaposleni u sportskoj redakciji te televizije, u međuvremenu je završio u policijskoj stanici jer mu iz matične TV kuće nisu dozvolili da obavi prenos. Slučaj će narednih dana dobiti sudski epilog...

Grgurov glas je više od dvije decenije bio jedan od zaštitnih znakova sportskih prenosa i emisija na Javnom servisu, počeviši od prvih mečeva košarkaša Budućnosti u Evroligi, prije 20 godina, preko utakmica fudbalske reprezentacije, izvještavanja sa velikih takmičenja.

Bonus video: