Sutjeska savladala Rudar u Nikšiću

Odlučujući pogodak postigao je Jovan Nikolić u 23. minutu iz jedanaesterca
7 komentar(a)
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.09.2016. 19:04h

Sutjeska je u derbiju prekinula mini seriju od dva meča bez pobjede, kriza Rudara je nastavljena i nakon reprezentativne pauze - Nikšićani su kraj Bistrice pobijedili sa 1:0.

Pljevljake ni promjena trenera (Dragana Radojičića je nakon prošlog kola zamijenio povratnik Mirko Marić) nije podigla, pa su sada već u zabrinjavajuće lošem nizu - nisu pobijedili već pet mečeva, a u toj seriji imaju tri poraza (prije Sutjeske, bolji su bili Mladost u Pljevljima i Bokelj u Kotoru).

U suštini, Rudar u ovom derbiju nije bio loš, naprotiv, ali opet je zakazao pred golom protivnika. Aktuelni osvajač Kupa Crne Gore je u prvih šest kola u prvenstvu dao sedam golova, ali je čak pet od njih postigao na premijeri protiv Jedinstva. Nakon toga samo je još zatresao mrežu Bokelja (1:2) i Zete (1:1).

A jedini gol u Nikšiću dao je Jovan Nikolić u 23. minutu, i to iz penala pošto je prethodno fauliran Brazilac Žildemar.

"Svjesno smo odlučili da inicijativu prepustimo protivniku i da šansu čekamo iz kontranapada. Ne samo što smo poveli, nego smo u nastavku utakmice morali da damo i drugi gol i riješimo pitanje pobjednika. Realno, imali smo nekoliko zicera, ali ne treba da se žalimo. Zadovoljni smo ovom pobjedom, jer je stigla u duelu sa veoma ozbiljnim rivalom", rekao je trener Sutjeske Nebojša Jovović.

Nikšićani su ovim trijumfom došli do četvrte pozicije, koju dijele sa Petrovcem - dva tima imaju isti broj bodova (10), ali i istu gol-razliku (6:4)...

Rudar je i dalje u donjem dijelu tabele - ima pet bodova, manje su osvojili samo Lovćen i Jedinstvo - po jedan.

"Problem je realizacija, sve ostalo je bilo kako treba u ovoj utakmici. Kada se sve sabere, mislim da smo bili bolja ekipa, ali to ne vrijedi ništa kada izgubite. Tri boda su ostala u Nikšiću i samo to je bitno", istakao je Mirko Marić, trener Rudara.

Bonus video: