Ko će prvi prebroditi krizu?

Danas u Nikšiću, Sutjeska i Rudar (18.30) igraju posljednji meč 6. kola
1 komentar(a)
Nebojša Jovović, Foto: Filip Roganović
Nebojša Jovović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.09.2016. 08:19h

Dva tima koja nisu počela prvenstvo u priželjkivanom ritmu, sastaće se danas u Nikšiću - Sutjeska i Rudar (18.30) igraju posljednji meč 6. kola.

Sutjeska je u minulih pet mečeva ostvarila samo dvije pobjede - premalo za evropske ambicije. Ipak, prvenstvo je tek počelo, novom treneru Nebojši Jovoviću treba još vremena da složi kockice, a eventualni trijumf protiv Rudara značajno bi pomogao na tom putu.

"Dobro nam je došla pauza. Odmorili smo se i, vjerujem, konsolidovali redove. Nismo počeli po planu, ali ne bježimo od odgovornosti - ova ekipa može mnogo bolje. Očigledno je da smo u psihološkoj krizi, a pobjedom protiv Rudara konačno bismo krenuli ka vrhu tabele. Mislim da ovi momci, ali i svi navijači Sutjeske, to zaslužuju. Rudar je tim za respekt, nije mu dobro krenulo na početku sezone, ali to može i da nam dodatno oteža posao", kazao je Jovović.

Ako je Sutjeska u krizi, šta tek reći za Rudar - Pljevljaci su pucali na titulu, a nakon pet kola imaju samo pet bodova.

Pauza je prijala Pljevljacima da nakon lošeg starta, promjene trenera (Marić umjesto Radojičića) i odlaska dugogodišnjeg kapitena Vlahovića, malo „stanu na loptu”, ohlade glave i pripreme se za još jedno teško iskušenje u nizu.

"Siguran sam da po kvalitetu zaslužujemo mnogo bolju poziciju na tabeli. Nikad nije lako u Nikšiću, ali smo tu često znali da trijumfujemo. Vjerujem da ćemo već od danas početi da nadoknađujemo propušteno do sada", kazao je bek Rudara Stevan Reljić.

Bonus video: