Da je kod Klopa ili Pepa, Pogba bi bio jedan od najboljih na svijetu

"Pogba je moćan fudbaler, a to što ne igra dobro - velikim dijelom je odgovornost i trenera. Murinjo mora da bude odgovoran za to. Da je Pogba kod Gvardiole ili Klopa bio bi jedan od najboljih na svijetu", kazao je Oven
95 pregleda 0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: PETER CZIBORRA
Pol Pogba, Foto: PETER CZIBORRA

Pol Pogba je igrač svjetske klase, ali u pogrešnom timu i kod pogrešnog trenera, smatra Majkl Oven, bivši napadač Liverpula.

Francuz je ove sezone u slaboj formi, kao i cijeli tim Mančester junajteda, više se priča o njegovom odnosu sa Žozeom Murinjom i potencijalnom odlasku sa Old traforda, nego o igrama, a kada se i govori o učinku na terenu uglavnom su to žestoke kritike.

Oven je, međutim, stao u njegovu odbranu...

"Pogba je moćan fudbaler, a to što ne igra dobro - velikim dijelom je odgovornost i trenera. Murinjo mora da bude odgovoran za to. Da je Pogba kod Gvardiole ili Klopa bio bi jedan od najboljih na svijetu", kazao je Oven.

On smatra da krivicu što Francuz ne pokazuje ni dio potencijala mora da ima i Antonio Konte, koji ga je vodio u Juventusu.

"Izgleda mi kao da je preskočio neke fudbalske lekcije. On je ponekad na terenu kao dječak od 16-17 godina, koji tek uči kako se igra ozbiljan fudbal. S obzirom na to kakav potencijal ima, jasno je da nije treniran na pravi način", rekao je Oven.

Bonus video: