Poraz Dortmunda u Lajpcigu, Herta prati Bajerna

0 komentar(a)
Darmštat, Foto: Reuters
Darmštat, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2016. 18:46h

Nakon što je Bajern na otvaranju 2. kola Bundeslige sinoć slavio u Gelzenkirhenu, danas je odigrano šest duela, a maksimalnih šest bodova, uz aktuelnog šampiona iz Minhena, ostvarila je još samo Herta.

Ekipa iz Berlina slavila je u Ingolštatu, i to je danas bila jedina pobjeda gostujućeg sastava. Junak trijumfa bio je Japanac Genki Haraguti, koji je asistirao kod golova Vedada Ibiševića i Julijana Šibera.

A Borusija Dortmund se okliznula u Lajpcigu, gdje je domaći Red Bul u finišu došao do pobjede preko napadača iz Gvineje, Nabi Keite na asistenmciju Škota Olivera Berka. Red Bul je nakon igre bez prevelikih uzbuđenja u posljednjih 15-tak minuta pojačao pritisak na gol gostiju, što mu se isplatilo.

U još tri duela slavili su domaćini, dok Volfsburg nije mogao do gola na svom terenu protiv Kelna, uprkos podatku da je mrežu gostiju čuvao debitant u Bundsligi, 20-godišnji Sven Miler.

A junak pobjede "farmaceuta" je Finac Džoel Pohjanpalo, koji je postigao het-trik od 78. minuta, pa je Bajer preokretom slavio protiv Hamburgera, koji je poveo golom Vuda u 58. minutu.

I Frajburg je do pobjede došao nakon preokreta, jer je na poluvremenu Menhengladbah vodio golom Torgana Azara. U nastavku je dva gola postigao Maksimilijan Filip, a u strijelce se upisao i Nils Petersen.

Rezultati

Bajer - Hamburger 3:1 (Pohjanpalo 78, 90+1, 90+4)

Darmštat - Ajntraht 1:0 (Sirigu 90)

Frajburg - Borusija M. 3:1 (Filip 54, 85, Petersen (penal) 88 - Azar 35)

Ingolštat - Herta 0:2 (Ibišević 8, Šiber 86)

Volfsburg - Keln 0:0

Lajpcig - Borusija D. 1:0 (Keita 89)

Nedjelja: Verder - Aigsburg (15.30), Majnc - Hofenhajm (17.30 h)

Petak: Šalke - Bajern 0:2

Bonus video: