Seltik "isprašio" Rendžers, savršeni het-trik Dembelea

Ovo je bio prvi derbi poslije februara 2015. i 402. susret "Old firm", a Seltik je zabilježio 146. pobjedu, dok je Rendžers ostao na 159.
0 komentar(a)
Musa Dembele, Foto: Reuters
Musa Dembele, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2016. 14:29h

Šampion Škotske Seltik ubjedljivo je danas pobijedio gradskog rivala Glazgov Rendžers sa 5:1 u velikom derbiju Premijer lige, koji je odigran poslije skoro pet godina pauze.

Seltik je odigrao četiri utakmice i ostvario sve četiri pobjede, dok je Rendžers u pet mečeva zabilježio učinak od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza.

Rendžers je zbog finansijskih nepravilnosti ispao je u niži rang takmičenja i poslije četiri sezone se vratio u Premijer ligu, dok je Seltik za to vrijeme osvajao titule.

Ovo je bio prvi derbi poslije februara 2015. i 402. susret "Old firm", a Seltik je zabilježio 146. pobjedu, dok je Rendžers ostao na 159.

Seltik je danas bio potpuno dominantan, a junak pobjede je Musa Dembele, koji je postigao het-trik i upisao asistenciju.

Domaći tim je poveo u 34. minutu, kada je Dembele glavom smjestio loptu u mrežu. Isti igrač je u 42. minutu iskoristio loše postavljanje odbrane Rendžersa, tako da je 20-godišnji Francuz uspio bez problema da smjesti loptu iza golmana Veslija Foderingama.

U posljednjem minutu prvog poluvremena Keni Miler je uputio loptu ka golu, a Džo Garner je sa oko metar smjestio u mrežu za 2:1 i ostavio Rendžers u igri.

U 61. minutu Dembele je proigrao Skota Sinklera, koji je izbio sam ispred Fodernigama i lako ga savladao za 3:1.

U 75. minutu, Rendžers je ostao bez Filipa Senderosa, koji je dobio drugi žuti karton.

Seltik je brojčanu dominaciju iskoristio u 83. minutu. Mikael Lustig je centrirao, a Dembele je loptu primio desnom nogom, prebacio je na lijevu i ponovo savladao golmana gostiju.

Mladi Francuz zabilježio je nešto što pojedini fudbalski stručnjaci zovu "savršeni het-trik": pošto je golove davao lijevom, desnom i glavom.

Konačni rezultat postavio je Stjuart Armstrong u 90. minutu i tako potvrdio dominaciju Seltika.

Bonus video: