Alaves šokirao Barsu, Atletiko konačno pobijedio, Real brojao do pet protiv Osasune

Ronaldo se vratio nakon povrede i pogodio nakon svega pet i po minuta
1 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2016. 20:37h

Konačno je proradio i Atletiko - nakon dva kola i remija protiv autsajdera koji su tek ušli u Primeru - Alavesa i Leganesa.

Prva žrtva "kolćonerosa" u sezoni je Selta, kojoj je tim Dijega Simeonea na „Balaidosu” dao četiri gola, sve u drugom poluvremenu (4:0).

"Ovog puta smo dali golove, to se nije dešavalo u prethodnim mečevima. Postizanje prvog gola vas oslobađa i pomaže vam da stvorite više šansi. Struktura našeg tima bila je ista u sve tri utakmice", rekao je Simeone, koji je opet dao 90 minuta Stefanu Saviću.

Atletiko je praktično prespavao prvo poluvrijeme, a onda je u drugom krenuo u napade - prvi gol je dao Koke u 53, potom su se upisivali i Antoan Grizman (dva puta) i Anhel Koreja.

"Iznad svega, Atletiko je tim. Pojedinci nas čine boljim, ali se uvek koncentrišemo na kolektivni rad", dodao je Simeone.

Atletiko je pobijedio prvi put, a Real je nastavio seriju, i to u velikom stilu.

Na "Santjago Bernabeuu" šansi nije imala Osasuna, jer je već nakon šest minuta Kristijano Ronaldo obilježio povratak nakon povrede i načeo goste iz Pamplone.

U 62. minutu je na semaforu stajalo 5:0 (nakon Ronalda, pogađali su i Danilo, Serhio Ramos, Pepe i Luka Modrić), a onda su se probudili i gosti, te pored dva pogotka promašili i penal.

A Barselona je poražena, i to od Alavesa kod kuće!

Čini se da je Luis Enrike kažnjen što je potcijenio protivnika, jer je izveo gotovo B tim, bez Suaresa, Mesija, Pikea, Inijeste...

Lideri su ušli u nastavku (Matje je poravnao na 1:1), ali poraz je morao da se desi - bilo je 2:1 za tim koji vodi Maurisio Pelegrino.

Sevilja je u sudijskoj nadoknadi preokrenula protiv Las Palmasa na „Pishuanu” (2:1), dok je Viljareal pobijedio Malagu u gostima sa 2:0 golovima Haumea Koste i Italijana Nikole Sansonea.

Rezultati 3. kola

Barselona - Alaves 1:2 (Matje 46 - Dejverson 39, Ibai 64)

Malaga - Viljareal 0:2 (Kosta 33, Sansone 44)

Sevilja - Las Palmas 2:1 (Sarabija (penal 89, Fernandes 90+4 - Tanausu 16)

Real Madrid - Osasuna 5:2 (Ronaldo 6, Danilo 40, Ramos 45+1, Pepe 56, Modrić 62 - Rijera 64, Garsija 79).

Selta - Atletiko Madrid 0:4 (Koke 53, Grizman 73, 81, Korea 89)

Nedjelja

Hihon - Leganes (12)

Valensija - Betis (16)

Granada - Eibar (18.15)

Deportivo - Bilbao (20.30)

Petak

Sosijedad - Espanjol 1:1

Bonus video: