Siti bolji od Junajteda, Arsenal dočekao poklon sudije, Lester pukao na "Enfildu"

"Dva poluvremena i dvije slike - u prvom smo bili tim koji nije igrao, a morao je. U drugom smo pokazali ponos, bili drugačiji i mislim da smo zaslužili da postignemo gol u drugih 45 minuta", kazao je Murinjo
0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2016. 18:36h

Rivali iz Mančestera su danima najavljivali spektakl na „Old trafordu” i ispunili su obećanje, najviše zahvaljujući Mančester sitiju.

Na kraju, u prvom gradskom derbiju u eri najplaćenijih trenera na planeti - Pepa Gvardiole i Žozea Murinja - bilo je 2:1 za manji klub iz Mančestera.

U sudaru dvije fudbalske filozofije Siti je u ovom trenutku dokazao da je spremniji za velike mečeve, a do dva gola prednosti u prvom poluvremenu stigao je uz pomoć očajnih reakcija štopera Junajteda Dejlija Blinda - prvi je postigao Kevin de Brujne u 15, a drugi Keleči Iheanačo u 36. nakon pošto je Belgijanac, inače najbolji akter derbija, pogodio stativu...

"Srećni smo zbog pobjede, a mislim i da navijači mogu da budu zadovoljni nakon svega što su vidjeli. U prvom poluvremenu smo bili bolja ekipa, u nastavku je bilo teže, a moglo je da bude drugačije da smo bili pametniji u realizaciji kontranapada", rekao je Gvardiola.

Siti je zaista u prvom poluvremenu imao sve, dva gola prednosti i dominaciju, ali se u sekundi promijenilo mnogo toga - u 42.minutu golman Klaudio Bravo je ispustio loptu poslije prekida, a Zlatan Ibrahimović iskoristio poklon i majstorski zatresao mrežu protivnika.

"Pokazali smo srce, u prvom poluvremenu smo dobili veliki broj duela protiv ekipe koja je fizički moćnija od nas. Poslije smo se suočili sa dugim loptama protivnika, a neke stvari u igri jednostavno ne možete da kontrolišete", istakao je Gvardiola.

Murinjo još traži najbolji tim, a još mora da čeka i da mu prorade pojačanja, sem Ibrahimovića.

Pogotovo je podbacio Pol Pogba, koji nijednim potezom na utakmici nije pokazao zašto je najskuplji fudbaler na planeti.

"Dva poluvremena i dvije slike - u prvom smo bili tim koji nije igrao, a morao je. U drugom smo pokazali ponos, bili drugačiji i mislim da smo zaslužili da postignemo gol u drugih 45 minuta", kazao je Murinjo i dodao:

"Mislim da je sudija Mark Klatenburg napravio dvije greške i da je trebalo da dosudi dva penala za nas".

Siti je tako makar do sjutra (i duela Čelsija sa Svonsijem) ostao sam na prvom mjestu, ima četiri pobjede iz isto toliko mečeva.

Gvardiola je tim učinkom postao tek četvrti menadžer koji je u Premijer ligi slavio u prve četiri utakmice - nakon Murinja, Gusa Hidinka i Karla Anćelotija (sva trojica su to uradila sa Čelsijem).

Slavio je i Arsenal, upisao drugu pobjedu zaredom, ali je do nova tri boda morao da dočeka pomoć sudije u finišu koji mu je poklonio penal - pobjedonosni pogodak protiv Sautemptona dao je Santi Kasorla u 94. sa bijele tačke za 2:1.

Prethodno su "sveci" poveli autogolom Petra Čeha (nakon slobodnog udarca Dušana Tadića lopta se od njegovih leđa odbila u mrežu), a izjednačenje „tobdžijama” donio je Loran Košjelni.

Totenhem je bio furiozan u Stouku - pobijedio je sa čak 4:0, dok je Votford sa 4:2 savladao Vest Hem u gostima, iako je nakon pola sata igre gubio rezultatom 2:0.

"Naša partija je bila skoro pa perfektna", zadovoljan je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

A sistem Lestera se potpuno raspao na "Enfild roudu" - Liverpul je nadigrao šampiona i pobijedio sa čač 4:1.

Roberto Firmino je dao dva gola, po jedan Adam Lalana i Sadio Mane, a "lisicama" nije pomogao ni poklon gol za 2:1 kada je kiksao Lukas Leiva i "asistirao" Džejmiju Vardiju za 2:1.

Ливерпуль 4:1 Лестер. Обзор матча и видео голов от BestGoal.tv на Rutube.

Rezultati

Liverpul - Lester 4:1

Firmino 13, 89, Mane 31. Lalana 56 - Vardi 38.

Mančester j. - Mančester siti 1:2

Ibrahimović 43 - De Brujne 15, Iheanačo 36.

Bornmut - VBA 1:0

Vilson 79.

Arsenal - Sautempton 2:1

Košjelni 29, Kasorla (penal) 90+4 - Čeh (autogol) 18.

Barnli - Hal 1:1

Defur 72 - Snodgras 90+5

Midlzbro - Kristal Palas 1:2

Ajala 38 - Benteke 16, Zaha 47.

Stouk - Totenhem 0:4

Son 41, 56, Ali 60, Kejn 70.

Vest Hem - Votford 2:4

Antonio 5, 33 - Igalo 41, Dini 45+2, Kapue 53, Holebas 63.

Nedjelja

Svonsi - Čelsi 17.00

Ponedjeljak

Sanderlend - Everton 21.00

Tabela

Bonus video: