Čeferina podržala i Portugalija u trci za predsjednika UEFA

"Van Prag i ja se znamo već duži niz godina i imam veliko poštovanje prema njemu i njegovim idejama, ali podržaćemo Čeferina. Aleksandar ima ambiciju i program za budućnost UEFA i radi se o čovjeku koji je spreman da sve promijeni što nije funkcionisalo do sada. On ima apsolutno sve osobine da postane dobar predsjednik UEFA"
0 komentar(a)
Aleksandar Čeferin, Foto: Damjan Žibert
Aleksandar Čeferin, Foto: Damjan Žibert
Ažurirano: 10.09.2016. 13:55h

Fudbalski savez Portugalije podržao je Slovenca Aleksandra Čeferina u trci za predsjednika UEFA.

Nakon povlačenja Anhela Marije Viljara iz trke, Čeferin, koji je predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije, za mjesto prvog čovjeka evropske kuće fudbala boriće se protiv Holanđanina Mihaela Van Praga i po svim informacijama je favorit.

Izbori će se održati 14. septembra u Atini.

"Van Prag i ja se znamo već duži niz godina i imam veliko poštovanje prema njemu i njegovim idejama, ali podržaćemo Čeferina. Aleksandar ima ambiciju i program za budućnost UEFA i radi se o čovjeku koji je spreman da sve promijeni što nije funkcionisalo do sada. On ima apsolutno sve osobine da postane dobar predsjednik UEFA", saopštio je predsjednik portugalske kuće fudbala Fernando Gomes.

Čeferin je odreagovao i zahvalio se Portugaliji na podršci.

"Zaista sam počastvovan što ste me podržali, pogotovo zato što se radi o jednoj zemlji koja u njeguje fudbalsku igru. Mogu već reći da imamo odličnu saradnju i nema sumnje da se to neće nastaviti", rekao je Čeferin.

Do sada su, prije Portugalije i pored Fudbalskog savez Crne Gore, podršku Čeferinu dali i Švedska, Rusija, Rumunija, Republika Irka, Norveška, Srbija, Makedonija, Grčka, Njemačka, matična Slovenija, Turska, Finska, Estonija, Danska, Kipar, Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Italija, Albanija i Mađarska.

Bonus video: