Budućnost u Kotoru nastavlja seriju?

Podgoričani su u seriji od pet trijumfa i 450 minuta bez primljenog gola, a mečom u Kotoru nastavljaju seriju derbija, započetu pobjedom protiv Mladosti prije 14 dana
75 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.09.2016. 09:50h

Nastavlja se domaće prvenstvo, nakon 14-dnevne pauze zbog utakmica reprezentacije.

Lider Budućnost gostuje Bokelju sa ambicijom da nastavi gdje je stala prije pauze. Podgoričani su u seriji od pet trijumfa i 450 minuta bez primljenog gola, a mečom u Kotoru nastavljaju seriju derbija, započetu pobjedom protiv Mladosti prije 14 dana.

Jer, slijede dueli sa Zetom (kući), Sutjeskom (u gostima) i Rudarom (kući), prije nove, oktobarske pauze zbog reprezentacije.

Drugoplasirana Mladost dočekuje Iskru, što je derbi kola ako se gledaju pozicije na tabeli.

Danilovgrađani su na visokom trećem mjestu, na kojem su preskočili Zetu pošto su Golubovčani administrativnim putem izgubili tri boda.

Ekipa Dejana Vukićevića pokušaće da to povrati na terenu, počevši od današnjeg duela sa Dečićem koji kao domaćin igra - u Petrovcu.

Radunović: Želimo tri boda

Budućnost, dakle, želi da nastavi seriju, konačno sa upravom kluba (formirana krajem prošle sedmice), a u Kotoru je čeka možda i najveće iskušenje u dosadašnjem dijelu sezone. Jer, u seriji su i Kotorani, doduše od dvije pobjede.

„Teška utakmica, teško gostovanje, ulazimo u teži raspored, ali ne razmišljamo predaleko, idemo meč po meč, trenutno razmišljamo samo o Bokelju”.

„Naše ambicije su pobjedničke i bilo koji rezultat osim trijumfa ne bi bio povoljan za nas”, kaže kapiten „plavih”, reprezentativni bek Risto Radunović.

Bokelj će pokušati da postane prva ekipa u ligi koja je ove sezone zaustavila Budućnost.

„Najteža utakmica do sada, jer Budućnost zaslužuje svaki respekt. Nama treba još vremena da složimo kockice, jer nam je ljetos otišlo nekoliko važnih fudbalera, ali napredujemo iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ćemo to pokazati danas”, kaže Slobodan Drašković, trener Kotorana.

Mladost se vraća pobjedama?

Aktuelni šampion, ekipa Mladosti, ispala je iz pobjedničkog ritma porazom u derbiju od Budućnosti, a danas će protiv Iskre pokušati da se vrati u taj ritam.

„Nema lakih protivnika, niti lakih utakmica. Vjerujemo, naravno, da ćemo pobijediti Iskru, koja je odlično počela, što samo govori da nas čeka teška utakmica”, kaže trener Mladosti Nikola Rakojević.

Danilovgrađani su prošle sezone primili peticu na gostovanju Mladosti, ali rezultati ekipe Radislava Dragićevića na početku nove sezone (poraz, remi, pa tri vezane pobjede) negovještavaju da će šampion imati mnogo teži posao.

Iskru je u pauzi pojačao golman Srđan Blažić, nekadašnji reprezentativac, koji najvjerovatnije neće braniti danas, a nema ni povrijeđenog Marka Šćepanovića, prošle sezone najboljeg igrača Mladosti.

Zeta ne brine za minus

Ekipa Zete izgubila je tri boda administrativnim putem, ali na terenu još nema poraz. Uspješnu seriju pokušaće da nastavi protiv Dečića u Petrovcu.

„Nisu nas poremetila tri boda koja smo izgubili, jednostavno imamo svoj cilj i ne smijemo da dozvolimo da ga bilo šta remeti. Očekujem dobru utakmicu, igramo protiv kvalitetne ekipe Dečića i naš cilj su tri boda”, kaže Aldin Adžović, vezista Zete.

Dečić kreće sa novim trenerom - ekipu je tokom pauze preuzeo bosansko-hercegovački stručnjak Edis Mulalić, nekadašnji trener Željezničara.

Grbalj u Radanovićima dočekuje posljednjeplasirano Jedinstvo i pokušaće da ostvari prvu pobjedu ove sezone. Iste ambcije ima i Lovćen, koji dočekuje Petrovac. Cetinjani su u dosadašnjih pet kola osvojili samo bod.

DANAS

Grbalj - Jedinstvo (16)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Lovćen - Petrovac (16)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Mladost - Iskra (16)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Bokelj - Budućnost (16)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Zeta - Dečić (16)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

SJUTRA

Sutjeska - Rudar (18.30)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

LISTA STRIJELACA

4 gola

Đalović (Budućnost)

3 gola

Vujačić (Dečić), Marković (Rudar), Kordić (Zeta)

2 gola

Vlahović (Rudar), Klikovac (Zeta), Vujačić (Petrovac), Vujović (Budućnost), Vuković (Rudar), Macanović (Bokelj), Nikezić (Bokelj), Kovačević (Iskra)

Bonus video: