Čuvar plavog bedema

Budućnost još nije primila gol, a 22-godišnji Filip Mitrović i iskusniji Nikola Vukčević čine najbolji štoperski tandem lige
88 pregleda 0 komentar(a)
Filip Mitrović, Foto: Filip Roganović
Filip Mitrović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.09.2016. 08:14h

U subotu se nastavlja domaće prvenstvo, a vodeća Budućnost će na gostovanju Bokelju u Kotoru pokušati da nastavi dvije serije.

Prva je serija pobjeda, koja traje već pet utakmica od početka sezone, a druga serija bez primljenog gola, koja traje takođe od početka sezone (450 minuta).

Kada se pobjeđuje „slavu” obično kupe napadači, poput Radomira Đalovića, najistaknutijeg pojedinca Podgoričana. No, odbrana Budućnost završava veliki dio posla, a jedan njen član maltene iz sjenke čuva bedem pred golom.

Filip Mitrović (22 godine), uz znatno iskusnijeg Nikolu Vukčevića, dio je najboljeg štoperskog tandema lige na početku sezone.

"Dobro smo počeli, da ne kažem perfektno - jesmo to priželjkivali, ali se malo ko tome nadao. Naša serija je počela još od evropskih utakmica i onog revanša sa Genkom", kaže Mitrović, koji se nada da „plave” neće zaustaviti pauza u prvenstvu.

"Ide serija derbija, ali trenutno razmišljamo samo o utakmici sa Bokeljom. Mislim da imamo najbolju ekipu i da smo favoriti za titulu, ali prošlo je tek pet od 33 kola i rano je za prognoze. Ako dobijemo naredna četiri meča, što svi želimo, završićemo veliki dio posla", dodaje Mirtović.

Odbrana će, kako kaže, i dalje nastojati da „pomaže” napadu.

"Važno je da stoji „nula” pozadi, a ako primimo gol, vjerujemo da imamo napad koji može da postigne bar jedan više".

Mitrović je igrao u Mladosti kod trenera Miodraga Vukotića, a onda je uslijedila teška povreda - ligamenti koljena, pa dugotrajan oporavak, epizode u Mogrenu i Bokelju.

Pod Goricom se vratio na velika vrata...

"Taj period je najteži za fudbalera, sada je srećom iza mene. Vraćam se na pravi način, dobro se osjećam i nadam se da neće biti povreda", zaključuje 16-tica "plavih".

Bonus video: