Riberi želi da ostane u Bajernu

0 komentar(a)
Frenk Riberi, Dani Alveš, Foto: Beta/AP
Frenk Riberi, Dani Alveš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.09.2016. 11:15h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi rekao je danas da želi da ostane u tom klubu još nekoliko godina i pohvalio novog trenera Karla Anćelotija.

Riberijev ugovor sa Bajernom ističe na kraju sezone i narednog juna obilježiće 10 godina u minhenskom klubu.

On je prethodnih sezona imao problema sa povredama, ali od početka ove sezone želi da se nametne treneru Karlu Ančelotiju i zasluži novi ugovor.

"Možda ću igrati još dvije ili tri godine. Ne znam šta će se dogoditi. Kada sam u dobroj formi sve ostalo će doći", rekao je Riberi za Gol.

Upitan da li očekuje da će ostati u Bajernu i naredne sezone, tridesettrogodišnji francuski fudbaler rekao je: "Nadam se".

Bajern je u posljednje tri sezone u polufinalu ispadao iz Lige šampiona, a Riberi je rekao da je cilj osvajanje trofeja.

"Mi želimo sve da osvojimo. Ako bih morao da biram između Bundeslige i Lige šampiona, izabrao bih Ligu šampiona, pošto je to posebno takmičenje, ali i titula u Njemačkoj je velika stvar. Nadam se da ćemo osve sezone osvojiti sve trofeje", rekao je Riberi.

Bajern od ove sezone predvodi Karlo Anćeloti, a Riberi je rekao da je italijanski trener "šampion u svakom smislu".

Riberi je naveo da je Anćeloti napravio pozitivnu atmosferu u klubu.

"Karlo Anćeloti je opušten i pristupačan čovjek. Voli igrače, to smo vidjeli. On želi da kontaktira sa nama, da se smije, da nas stalno pita kako smo. Važna je veza igrača i trenera, da možete zajedno da se šalite. Anćeloti je stalno pozitivan. Nikada nisam čuo da ga neki igrač kritikuje. Jedna je stvar kada imate dobre igrače i dobar tim, ali potpuno je drugačije kada imate blizak odnos u ekipi", rekao je Riberi.

Bonus video: