I Slovačka daje glas Čeferinu za predsjednika UEFA

Nakon odustajanja Španca Anhela Marije Viljara, za mjesto nasljednika Mišela Platinija boriće se Čeferin i Holanđanin Mihael Van Prag
1 komentar(a)
Čeferin i Katanec, Foto: Uefa.com
Čeferin i Katanec, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 08.09.2016. 07:33h

Fudbalski savez Slovačke podržaće Slovenca Aleksandra Čeferina na izborima za predsjednika UEFA, potvrđeno je iz te nacionalne kuće fudbala.

Ovo je već treća potvrda u korist Čeferina u samo dva dana, jer su ranije Njemačka i Poljska najavile da će glasati za bivšeg prvog čovjeka slovenačkog fudbala.

Nakon odustajanja Španca Anhela Marije Viljara, za mjesto nasljednika Mišela Platinija boriće se Čeferin i Holanđanin Mihael Van Prag.

Prvi čovjek FS Slovenije, prema procenama ima podršku od čak 30 nacionalnih Saveza u trci za predsjednika UEFA sa Holanđaninom Mihaelom van Pragom i Anhelom Marijom Viljarom iz Španije.

Vrh njemačkog fudbala saopštio je da podržava Čeferina u njegovim idejama oko nacionalnih Saveza, liga i klubova, ali i u obećanjima za dobrim upravljanjem, transparentnosti i borbi protiv korucije, javlja agencija AP.

Članice UEFA, odnosno 55 nacionalnih Saveza, na tajnom glasanju u Atini 14. septembra izabraće naslednika Mišela Platinija.

Bonus video: