L'Ekip: Tri godine poslije debija teško je sjetiti se velike utakmice

"Da li je Pogba bio loš? Nije, bio je samo prosječan", piše novinar Demijen Degor
0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Reuters
Pol Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2016. 09:43h

Francuska je sinoć kvalifikacije za Mundijal otvorila slabim remijem protiv Bjelorusije u gostima (0:0), a tiražni L'Ekip je znao koga da kritikuje - igrača koji košta 120 miliona eura, a na terenu ne pravi razliku.

U pitanju je Pol Pogba, koji je odigrao 40. meč za reprezentaciju, ali nije bio nivou partija koje se očekuju od igrača takvog nivoa.

"Da li je Pogba bio loš? Nije, bio je samo prosječan. Slavio je 40. utakmicu u dresu reprezentacije otkako je debitovao u marta 2013. godine. Tri godine poslije tog debija i dalje je teško sjetiti se utakmice u kojoj je opravdao sva nadanja i pohvale koje ga prate", napisao je novinar L'Ekipa Demijen Degor i nastavio:

"Tačno je da je Pogba mlad, ali u njegovim godinama drugi su osvajali Zlatnu loptu, nagradu kojoj Francuz javno teži. Naravno da ima još mnogo vremena da ispolji taj talenat koji mu se pripisuje, ali je šteta što propušta prilike da se izdvoji, kao što je mogao da uradi u Borisovu. Partija koja bi dobila ovu utakmicu za Francusku je mogla da bude prekretnica. Da Pogba postane manje marketinški, a više sportski pojam", zaključio je Degor.

Bonus video: