Brano Milačić savjetnik predsjednika Budućnosti

Nakon devet godina, biće to Milačićev svojevrstan povratak u klub u kojem je obavljao funckiju sportskog direktora, trenera prvog tima i trenera mlađih kategorija.
151 pregleda 22 komentar(a)
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2016. 13:33h

Nekadašnji trener Budućnosti Branislav Milačić imenovan je za savjetnika novog predsjednika Odbora direktora kluba Žarka Burića.

Nakon devet godina, biće to Milačićev svojevrstan povratak u klub u kojem je obavljao funckiju sportskog direktora, trenera prvog tima i trenera mlađih kategorija.

Najveće uspjehe pod Milačićem Budućnost je ostvarila od 2003. do 2005. godine, kada se vratila u tadašnji Prvu ligu Srbije i Crne Gore i igrala evropske mečeve protiv Deportiva iz La Korunje.

Budućnost je prije nekoliko dana dobila upravni odbor nakon tačno 16 mjeseci. Vlasnik firme "Normal company" Žarko Burić izabran je od strane Glavnog grada, većinskog vlasnika kluba, da u narednom petogodišnjem mandatu obavlja funkciju predsjednika Odbora direktora.

Na današnjem radnom doručku sa novinarima, Burić je saopštio da će za novog sportskog direktora biti izabran Miroljub Ostojić, nekadašnji trener Obilića i drugih srpskih klubova. Ostojiću će istovremeno biti povjereno da reorganizuje mlađe selekcije kluba.

"Akcenat ćemo staviti na rad sa mlađim kategorijama, jer Budućnost mora da proizvodi igrače, kao što je to radila nekada", kazao je Burić, koji je najavio finansijsku konsolidaciju kluba i, naravno, borbu za trofeje.

"Idemo korak po korak, ne možemo sve da promijenimo odmah. Ipak, Budućnost kao klub sa istorijom i tradicijom mora da se bori i da osvaja trofeje, da svako ljeto igra evropska takmičenja, po mogućnosti da prođe jedno ili dva kola. Neka to bude naš cilj za početak. Drago mi je što je ekipa ovog ljeta na neki način i preduhitrila dolazak nove uprave i sjajno se prezentovala na evropskoj sceni, ali i odlično počela domaće prvenstvo", kazao je Burić, koji je najavio da će Budućnost u dogovoru sa FSCG uskoro pokušati da izgradi ono što joj nedostaje - teren sa travnatom podlogom.

"Idemo korak po korak", kazao je Burić.

Predstavnik većinskog vlasnika kluba, potpredsjednik Opštine Časlav Vešović, objasnio je zašto se toliko čekalo da Budućnost dobije upravu.

"Glavni grad je u prethodnom periodu radio na sanaciji dugova kluba, koji su iznosili oko dva miliona eura. U takvom uslovima, nikom ozbiljnom nismo mogli da ponudimo da vodi klub. Tek kada smo uspjeli da svedemo dugove na oko 400 hiljada eura, krenuli smo u pregovore sa firmom 'Normal company' i gospodinom Burićem".

Vešović je najavio da će uskoro biti potpisan ugovor o upravljanju kluba između Glavnog grada i firme "Normal company", u kojem će biti jasno definisane obaveze obje strane.

Novi izvršni direktor kluba Velibor Bošković najavio je modernizovanje Budućnosti kao fudbalskog kluba i sportskog subjekta (izrada klupskoj sajta i sl), kao i transparentnost u radu.

Neformalnom sastanku sa novinarima prisustvovao je i predstavnik Glavnog grada u Odboru direktora Vlado Tomović.

Bonus video: