Englezi, ne nadajte se - Mesi ili Nejmar nikada neće doći kod nas

"Engleska liga zaista mora da napravi iskorak kada je kvalitet u pitanju. Pored Serhija Aguera, Kevina de Brujnea i Davida Silve nemamo najbolje fudbalere. Svi najbolji igrači su u drugim zemljama", navodi Skols
0 komentar(a)
Pol Skols, Foto: Reuters
Pol Skols, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2016. 16:07h

Pol Skols je poznat kao čovjek koji ne štedi kritike na račun engleskog fudbala, niti kvaliteta u Premijer ligi.

Legendarni vezista Mančester junajteda često je pričao o tome koliko je pogrešna politika klubova na Ostrvu, a sada je napisao i knjigu koja tek treba da izađe.

"Gardijan" je objavio odlomak knjige u kojoj Skols između ostalog navodi zbog čega više uživa u amaterskoj nego u Premijer ligi.

"Elitni fudbal mi nije više toliko zanimljiv, posebno u Engleskoj. Čujete da ljudi pričaju da je engleski fudbal najbolji, ali ipak mislim da Španija ima daleko najbolju ligu. Njemačka ima bolje timove. U Italiji ekipe vjerovatno nemaju takvu "dubinu" u sastavu. Kod nas se italijanski fudbal posmatra kao bezvezan. Pričaju da se samo brane. Nema šanse. Engleska liga zaista mora da napravi iskorak kada je kvalitet u pitanju. Pored Serhija Aguera, Kevina de Brujnea i Davida Silve nemamo najbolje fudbalere. Svi najbolji igrači su u drugim zemljama", navodi Skols i nastavlja:

"Nikada nećete vidjeti da Lionel Mesi zaigra u Premijer ligi, niti Nejmara. A ja vjerovatno više uživam gledajući Salford. Ne znam da li je do toga što ne volim tenziju oko odlaska na utakmicu, ulaska na stadion, zapadanja u gužve... Kada idem na Salford parkiram iza gola i izađem iz automobila. Ali, vjerovatno više uživam i dok gledam ekipu svog sina - Rojter taun. To je pravi muški tim, ali on ima tek 16 godina".

Skols je pisao i o tome da li sebe vidi kao trenera.

"Da sam menadžer vJerovatno bih bio otpušten poslije pet utakmica. Zaista ne znam da li ću ikada voditi neki tim. Imam Uefinu B licencu, završiću i A. Samo se pitam - da li je sve vrijedno toga?

Do sada nisam imao nijednu značajnu ponudu. Bila je ona od Oldama prije nekoliko godina... Ako ste riješeni da postanete trener, onda počnete sa mladim timom, pa ako vam se svidi - onda nastavite dalje sa te tačke. Pretpostavljam da to tako ide. Kada sam ja u pitanju - očigledno je da to nisam dovoljno dugo radio ili da mi se, jednostavno, ne sviđa. Mislim da bi mi se možda i svidjelo, ako bih se zaista posvetio tome", navodi se u knjizi Pola Skolsa.

Bonus video: