Stadionu ime po preminulom navijaču

A neko bi rekao da su Njemci hladni i bezosjećajni...
0 komentar(a)
Džonatan Hajmes
Džonatan Hajmes
Ažurirano: 05.09.2016. 14:32h

Koliko ste tužnih priča čuli o navijačima kojima je posljednja želja da pogledaju utakmicu voljenog kluba, da se upoznaju da omiljenim igračem?

Džonatan Hajmes nije imao takvu želju, jer su ga u Darmštatu svi znali. Bio je jedan od motivatora tima koji je ispisao istoriju kluba i domogao se Bundeslige prvi put.

Hajmes je vodio borbu sa rakom od svoje 14. godine, a preminuo je u martu sa svega 26. Prvi put je za njega svijet čuo 2014. godine, kada se obratio navijačima i igračima Darmštata.

“Moraš da se boriš, nije još kraj”, bila je poruka kojom se Hajmes obratio navijačima i igračima Darmštata 2014. godine, što je bio dodatni motiv za “ljiljane” da se domognu Bundeslige.

A način na koji će mu se klub odužiti je nezapamćen - uprava Darmštata je odlučila da se stadion u sezoni 2016/2017. zove “Džonatan Hajmes”!

Inicijativu je pokrenuo otac preminulog navijača, Martin Hajmes, a divan gest je napravila i farmaceutska kompanija “Merk”, koja se na godinu odrekla prava da stadion nosi njeno ime, iako je uredno platila sve što je dogovoreno.

Dirljivo, nema šta. A neko bi rekao da su Njemci hladni i bezosjećajni...

Bonus video: