Engleska pobijedila, Runi opet na meti

Protiv Slovačke na početku kvalifikacija za Mundijal 2018. Runi je opet bio na terenu. U veznom redu. Novine su opet bile pune kritika
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2016. 14:20h

Ostrvski mediji već su izgubili strpljenje. Svi oni vole Vejna Runija, ali već godinama gledaju kako selektor za selektorom ne uspijevaju da mu pronađu pravo mjesto u timu.

Najbolju utakmicu u posljednje vrijeme Engleska je odigrala protiv Njemačke u pripremama za Evropsko prvenstvi. Runi tada nije bio na terenu...

Protiv Slovačke na početku kvalifikacija za Mundijal 2018. Runi je opet bio na terenu. U veznom redu. Novine su opet bile pune kritika.

“Nešto žulja pri samom pogledu na Runija na toj poziciji. Posebno kad čuješ selektora kako priča da je baš to uloga na koju se kapiten navikao. Čak i kad dominira, ne ostavlja utisak da evoluira u novog Pola Skolsa ili Andreu Pirla”.

“Loptu prosljeđuje bez mnogo napora, ali nema tu Skolsovu ili Pirlovu sposobnost da nameće ritam utakmice, da se igra sa protivnikom”, piše Oliver Kej u Tajmsu.

Nisu samo novinari digli glas. Proslavljeni Alan Širer za “San” piše:

“Protivnički odbrambeni fudbaleri su veoma srećni kad vide da Runi igra duboko. To je zato što ne može da im naudi kad dijeli lopte sa svoje polovine terena. Rekao sam još prošle sedmice da je možda vrjeme da Runi za svoje dobro završi reprezentativnu karijeru i koncetriše se na klupski fudbal”.

“Gardijan” gleda širu sliku i tvrdi da Runijevo vraćanje po loptu ima veoma negativan uticaj na Harija Kejna.

“Nekad se po loptu spusti toliko duboko, između štopera. Pretvori se u libera. Posljedica: Hari Kejn je bio potpuno izolovan tokom prvog poluvremena”.

Brojna pitanja za novog selektora Sema Alardajsa. Ali on nema odgovor ni na ono osnovno.

“Nije na meni da mu kažem gdje će da igra. Vejn igra gdje hoće da igra”, istakao je Alardajs i zbunio novinare.

Objasnio je svoj stav.

“On je igrač sa najviše nastupa za reprezentaciju Engleske, ne računajući golmane. Osvojio je sve u Mančester junajtedu. I mislim da ima više iskustva na međunarodnom nivou nego ja na mjestu selektora. Tako da kad koristi iskustvo i igrač kao dio ekipe, nije na meni da mu kažem da ne radi to”.

Vejn Runi ostaje u timu. Engleska javnost i dalje se pita: Zašto ne ide u penziju? Kao da svaki problem Gordog Albiona uzrok ima u Runiju, a nisu svjesni da pametnijeg i kerativnijeg igrača od njega nemaju. I vjerovatno ga neće uskoro ni imati.

Bonus video: