Jovetić se izjednačio sa Vučinićem: Zaslužili smo ovaj bod

Jovetić u Rumuniji odigrao prvi meč za reprezentaciju poslije godinu i postigao 17. gol, kojim se izjednačio sa Mirkom Vučinićem na listi najboljih strijelaca
9 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rumunija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2016. 13:02h

Stevan Jovetić je u Klužu odigrao prvi meč za reprezentaciju još od novembra 2015. - kada je postigao gol u teškom porazu od Makedonije u prijateljskom meču u Skoplju (4:1).

Povratak na teren u dresu reprezentacije Crne Gore bio je taličan za napadača Intera, koji je pogotkom u Klužu, u svom 41. nastupu za nacionalnu selekciju, stigao Mirka Vučinića na vrhu liste najboljih strijelaca crnogorskog fudbalskog tima.

Njih dvojica dali su po 17 golova, a onda je velika praznina, pa Dejan Damjanović sa osam, Radomir Đalović sa sedam, Andrija Delibašić sa šest, Fatos Bećiraj i Elsad Zverotić sa po pet golova...

"Zaslužili smo ovaj bod, dali smo 120 odsto mogućnost da ga osvojimo", komentarisao je Jovetić, koji je maestralnim udarcem glavom u 87. minutu, nakon centaršuta Kojaševića, izjednačio na 1:1 i poništio gol Rumuna Pope, koji je stigao samo dva minuta ranije.

Mislilo se da će to biti dovoljno za miran završetak meča, no Crna Gora je morala da preživi i penal Rumuna...

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, bili smo bliži golu. U nastavku nas je stigao umor i to je razlog pada u igri. Ali, uspjeli smo da se vratimo nakon njihovog gola, koji nas je presjekao, i osvojimo zaslužen bod", dodao je Jo-Jo.

Stefan Savić je pokazao koliko je bitan za reprezentaciju, kada igra na pravoj poziciji - centralnog defanzivca. Fudbaler Atletika dobio je pohvale rumunskih medija da je stavio u džep najopasnijeg rumunskog napadača, Andonea.

"Mnogo smo se borili, na kraju smo imali i sreće, ali zaslužili smo je. Odlična utakmica, neizvjesna utakmica i zadovoljni smo kako se završilo. Dobro je uzeti bod na ovako teškom terenu", kazao je Savić.

Marko Bakić je igrao svoju netipičnu poziciju, po lijevoj strani, vraćao se nazad da spriječi rumunske proboje, sredinom nastavka je zbog grčeva zatražio izmjenu.

"Dobro je krenuti bodom na početku kvalifikacija. Posebno nakon svega što se dogodilo u finišu utakmice. Gledamo naprijed, razmipšljamo o narednom meču, vjerujem da će nam ovaj remi biti podstrek", kazao je vezista Brage.

Naredni meč u kvalifikacijama Crna Gora igra 8. oktobra pod Goricom protiv Kazahstana, a tri dana kasnije gostuje Danskoj u Kopenhagenu. Nakon toga, 11. novembra, slijedi gostovanje Jermeniji.

Bonus video: