Daum: Izvinite

“Planirano je bilo da penal izvede Stanku, ali je njega zamijenio Kešeru. Drugi na listi izvođača je bio Sapunaru, ali se on nije osjećao dobro zbog lakše povrede. Niku je uzeo loptu, a ne postoji garancija da će neko pogoditi”, rekao je Daum
4 komentar(a)
Nikolaje Stanćiu, Foto: Savo Prelević
Nikolaje Stanćiu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2016. 10:17h

Ekscentrični selektor Rumunije, Krištof Daum, izvinio se naciji nakon remija sa Crnom Gorom (1:1) na otvaranju kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Njemački stručnjak smatra da je njegov tim igrom u drugom poluvremenu zaslužio pobjedu.

“Moram da se izvinim fantastičnim navijačima, ali i igračima, jer su izdanjem u drugom poluvremenu zaslužili tri boda. U prvom poluvremenu sam bio nervozan, jer sam promijenio formaciju tima, pa momcima nije bilo lako da se snađu. Cilj nam je bio da pritisnemo rivala i stvorili smo nekoliko šansi, ali se nakon postignutog gola nismo dobro odbranili i kažnjeni smo”, rekao je Daum.

Nekadašnji trener Štutgarta, Bajera, Bešiktaša, Fenerbahčea i brojnih drugih klubova je žalio za promašenim penalom.

“Smogli smo snage da se oporavimo od gola Crne Gore, ali nismo realizovali penal. Moramo da radimo više u budućnosti, ali sam vidio mnogo dobrih stvari na ovoj utakmici”, poručio je Daum, čiji tim naredni meč igra 8. oktobra u Jermeniji.

Penal je šutirao najskuplji igrač u istoriji rumunskog fudbala, Nikolae Stanćiu, koji je nedavno za devet miliona eura prešao u Anderleht.

I šutirao je visoko preko gola, a za Crnu Goru je bila sreća što je standardni izvođač Bogdan Stanku, koji je pogodio oba penala na Evropskom prvenstvu, izašao iz igre u 90. minutu.

“Planirano je bilo da penal izvede Stanku, ali je njega zamijenio Kešeru. Drugi na listi izvođača je bio Sapunaru, ali se on nije osjećao dobro zbog lakše povrede. Niku je uzeo loptu, a ne postoji garancija da će neko pogoditi. To se dešava, penali se često promašuju”, zaključio je 62-godišnji Njemac.

Bonus video: