Tumbaković o penalu: Cijeli film utakmice prođe vam u jednoj sekundi

"Statistički je uvijek bliže da daš gol iz penala nego da promašiš, ali mi smo imali tu sreću da je protivnički igrač promašio".
26 komentar(a)
Rumunija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Rumunija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2016. 22:13h

Selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković izrazio je zadovoljstvo zbog dobrog početka kvalifikacija, a na pitanje rumunskih novinara prokomentarisao je kako se osjećao u 96. minutu, kada je domaći tim šutirao penal za pobjedu.

"Vrlo je specifična situacija kada se penal svira u posljednjim minutima utakmice. I naravno da u tom momentu cijeli film utakmice prođe u jednoj sekundi. I da istog momenta poželiš da ostane rezultat koji je bio do tada. Statistički je uvijek bliže da daš gol nego da promašiš, ali mi smo imali tu sreću da je protivnički igrač promašio".

Rumunija i Crna Gora igrali su neriješeno 1:1 na startu kvalifikacija, u pravom trileru na Areni u Klužu.

Zašto Crna Gora nije više napadala, pitao je rumunski novinar.

"Postoji pravilo u fudbalu da igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dozvoli. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali egal utakmicu. Ipak je Rumunija ekipa koja je u prethodnim kvalifikacijama bila vrlo ubjedljiva, pa je bila na Evropskom prvenstvu, pa su iz te ekipe sedmorica-osmorica igrala u startnoj postavi, a onda su još igrali kod kuće, i to još uz dodatni motiv što je to prva utakmica u ovoj mini-ligi", odgovorio je Tumbaković i dodao:

"I mi smo tako postavili igru da bi eventualno sa nekim našim kvalitetima došli do rezultata. Domaćin se mnogo bolje nametnuo u drugom poluvremenu, kontrolisao sredinu terena i bio mnogo ubjedljiji nego u prvom dijelu".

Tumbaković je odgovarao na pitanje i o stanju terena u Klužu.

"Kakav je bio protivniku, takav je bio i nama, ali realno, teren nije na nivou takmičenja. I sigurno da bi na boljem terenu bio bolji i kvalitetniji fudbal, i od crnogorske i od rumunske selekcije".

Grupe E kvalifikacija ze Mundijal počela je interesantnim rezultatima - Rumunija i Crna Gora su podijelili bodove, Poljska je izvukla samo remi u Kazahstanu, jedino je slavila Danska, 1:0 protiv Jermenije.

"Interesantna je situacija, i prije početka se znalo su Danska, Poljska i Rumunija favoriti, a da ćemo svoju šansu tražiti mi, Kazahstan i Jermenija. Kazahstan je čak i dobro igrao, a Jermenija izgubila na strani samo 1:0, tako da preostalih devet kola svi zajedno možemo da napravimo zanimljivu mini-ligu".

Na kraju, crnogorski selektor je na insistiranje domaćih novinara komentarisao i igru Rumunije:

"Mislim da Rumunija ima sjajne pojedince i da današnje izdanje nije njeno pravo lice. Mislim da mogu mnogo bolje i da će vjerovatno u narednim utakmicama pokazati svoj kvalitet".

Bonus video: