Kad smo primorani da ugasimo diktafone

Stručni štab reprezentacije nije o promjeni termina treninga obavijestio čak ni Odjeljenje za medije FSCG, pa će crnogorska javnost ostati uskraćena za izjave iz reprezentativnih redova tri dana prije utakmice u Klužu.
8 komentar(a)
Tumbaković, Foto: Filip Roganović
Tumbaković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.09.2016. 17:01h

„Hrabri sokoli” odradili su danas pretposljednji trening u Podgorici uoči polaska za Kluž, u kome će u nedjelju duelom sa Rumunijom ući u kvalifikacije za Mundijal.

Jovetić i saigrači vježbali su po kiši u kampu na Starom aerodromu, a sa njima pokisli su i - novinari.

Umjesto u 18 sati i 30 minuta (sa brifingom u 18 časova), kako je određeno još 26. avgusta - o čemu smo uredno informisani - trening na Starom aerodromu neobjašnjivo je počeo 45 minuta ranije. O promjeni nije obavješteno čak ni Odjeljenje za medije FSCG, a kamoli predstavnici medija, koji su se u dogovoreno vrijeme pojavili u Trening kampu.

Na takvu neprofesionalnost, novinari tri televizije i četiri dnevne novine odlučili su da odgovore gašenjem mikrofona i diktafona, pa će crnogorska javnost ostati uskraćeni za izjave iz reprezentativnih redova tri dana prije utakmice u Klužu.

Neprofesionalnost, neažurnost, zaboravnost, ili nešto drugo... Indikativno je da je upravo Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Crne Gore, na prvih nekoliko konferencija ponavljao koliko su mediji značajni u cijeloj priči oko reprezentacije, apelujući na korektnu saradnju.

Od stučnog štaba reprtezentacije Crne Gore, ili ljudi koji su zaduženi za komunikaciju, ovo danas je bilo sve osim - korektno. Ne samo prema novinarima, već i prema navijačima reprezentacije.

Bonus video: