Potvrđeno: Jovetić ne igra s Interom u Ligi Evrope!

U pitanju je finansijski fer-plej koji Inter još nije stablizovao, a jedan od uslova Uefe je da klub mora da registruje i određeni broj igrača iz sopstvene škole, kao i domaćih fudbalera (italijanskih)
6 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.09.2016. 17:28h

Stevan Jovetić ove sezone neće igrati za Inter u Ligi Evrope, potvrdio je milanski klub.

"Crno-plavi" su na zvaničnom sajtu objavili spisak igrača za Ligu Evrope na kojem se nalaze 22 igrača, a kao što je najavljeno na njemu nema - Jovetića, Žofrija Kondogbije, Žoaa Marija i Gabrijela Barbose.

U pitanju je finansijski fer-plej koji Inter još nije stablizovao, a jedan od uslova Uefe je da klub mora da registruje i određeni broj igrača iz sopstvene škole, kao i domaćih fudbalera (italijanskih).

Inter je tu izabrao Antonija Kandrevu, kojeg je platio Laciju 20 miliona, a riješio da se odrekne Žoaa Marija i Barbose, koji su prije nekoliko dana plaćeni skoro 70 miliona eura Sportingu odnosno Santosu.

Pomenuta četvorica koji nisu na listi su žrtve, između ostalog, zato što su u posljednja dva prelazna roka maltene najviše i plaćeni.

Mario je koštao 40 miliona, Barbosa 29, Kondogbija je prošlog ljeta doveden iz Monaka za 31 milion eura, a Jovetić (računajući i pozajmicu i otkup) tačno 17 miliona.

Inter će, ako prođe grupu u Ligi Evrope, moći da "ispiše" novu listu registrovanih igrača u januaru 2017. godine. Tada je, dakle, moguće očekivati promjene...

Jovetić ove sezone u prva dva meča u Seriji A (protiv Kjeva i Palerma) nije odigrao ni minut, a u Veroni je bio makar na klupi.

Prethodnih dana je njegov transfer u Fiorentinu bio praktično gotova stvar, ali su se pojavili problemi u pregovorima oko plate igrača.

"Željeli smo Jovetića, ali je Inter pred kraj prelaznog roka riješio da prekine pregovore i odlučio da igrač ostane", rekao je Fiorentinin transfer guru Panteleo Korvino.

Bonus video: