Rumuni motivisani više nego što traži selektor

"Ponekad im kažem da se zaustave, da odmore malo. Imaju fantastičan mentalitet, atmosfera je veoma dobra. Vjerovatno ih je pokrenula promjena trenera, doživljavaju ovo kao novi početak”, kaže Daum.
0 komentar(a)
Krištof Daum, Foto: Robert Ghement
Krištof Daum, Foto: Robert Ghement
Ažurirano: 01.09.2016. 12:20h

Rumunska selekcija ima problema u pripremama za meč sa Crnom Gorom.

Dva najbolja napadača Klaudiu Kešeru (Ludogorec) i Florijan Andone (La Korunja) ne treniraju sa saigračima, već po posebnom programu.

Njihov nastup je pod znakom pitanja, a ako ni u četvrtak ne budu sa grupom, selektor Krištof Daum vjerovatno će se definitivno okrenuti dvojici zdravih špiceva - u konkurenciji su Bogdan Stanku (Genčlerbirligi) i Dorin Rotariu (Dinamo Bukurešt).

Ono što, međutim, krasi rumunske fudbalere jeste - izuzetan motiv i želja da se nametnu, tako tvrdi Daum.

“Motivisani su i više nego što tražim od njih. Ponekad im kažem da se zaustave, da odmore malo. Imaju fantastičan mentalitet, atmosfera je veoma dobra. Vjerovatno ih je pokrenula promjena trenera, doživljavaju ovo kao novi početak”, kaže Daum.

Daum nema samo dileme oko sastava tima, već i kome da dodijeli kapitensku traku. Na Euru je kapiten bio Kirikeš, prethodno Rat, a novi selektor možda izabere nekog trećeg.

“Ne želim da kapiten bude samo prijatelj, želim da bude lider. Imam nekoliko igrača kod kojih vidim tu crtu. Razgovaraćemo svi, odlučićemo zajedno, a moje mišljenje možda i presudi”, rekao je Daum.

Bonus video: