Savić: Ako počnemo dobro možemo mnogo

“Mnogo je bitan start, vidjelo se to kada smo pravili dobre rezltate u kontinuitetu. Ako ostvarimo pozitivan rezultat možemo da vjerujemo i da se nadamo da možemo imati uspješne kvalifikacije”, ističe Savić.
4 komentar(a)
Trening, Foto: Filip Roganović
Trening, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.08.2016. 18:26h

Prije šest godina, Stefan Savić bio je na početku karijere u nacionalnom timu kada je Crna Gora imala najbolje rezultate. Sada je 25-godišnji defanzivac prva zvijezda reprezentacije, igrač velikog kluba, član startne postave finaliste Lige šampiona....

Počeci se, ipak, ne zaboravljaju, pa Savić uoči novog ciklusa naglašava da je početak veoma važan, da može da odredi tok cijelih kvalifikacija...

“Mnogo je bitan start, vidjelo se to kada smo pravili dobre rezltate u kontinuitetu. Ako ostvarimo pozitivan rezultat možemo da vjerujemo i da se nadamo da možemo imati uspješne kvalifikacije”, ističe Savić.

Početak je težak i komplikovan. Rumunija je, u prilično izjednačenoj grupi, ozbiljan kandidat da se nađe u završnici. Rumunija je, uostalom, igrala na Evropskom prvenstvu i na momente, a posebno na meču sa Francuskom pokazala da je ozbiljan tim...

“Gledali smo ih na šampionatu, kako su neugodni vidjelo se po otporu koji su pružili Francuskoj. Favoriti su, ali pokušaćemo da ih iznenadimo”, kaže Savić.

U situaciji u kakvoj je crnogorski nacionalni tim, koji je na posljednjih šest mečeva – dva takmičarska i četiri prijateljska – doživio pet poraza, i ostvario jedan remi – jasno je da bi bod u Klužu bio od neprocjenjive važnosti.

“Svaki tim u svaku utakmicu ulazi sa željom da pobijedi, ali rezultat zavisi od toga kako krene na terenu, Možda na kraju budemo zadovoljni bodom, a možda budemo žalili za tri. Ipak, što god da se dogodi moramo da budemo strpljivi, jer ovaj tim ima kvalitet. Promijenio se sastav, ima mlađih momaka, koji imaju i minutažu u klubovima, što ranije nije bio slučaj. Mislim da je konkurencija jača, a to može da bude važan faktor. Vrlo je važno da fizički izgledamo dobro, da smo svi prošli pripreme i da igramo, što može da nam ide na ruku”, kazao je Savić.

Štoper Atletika nije igrao na tri utakmice pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića, ali je izvjesno da selektor neće eksperimentisati sa njim, već će Savić igrati na “prirodnoj” poziciji, u centralnom dijelu odbrane.

Mala je vjerovatnoća da će biti u tandemu sa Markom Bašom.

“Vidjećemo kakva je situacija sa Markom i šta će medicinski tim procijeniti. Govoriti o tome što nam on znači je bespredmetno, ali ima igrača koji na njegovoj poziciji mogu itekako da odigraju dobro”, rekao je Savić.

Na kraju, kratko i o Atletiku...

“Dobro sam spreman, igrao sam obje utakmice, a šteta što rezultati nisu bili bolji. Moguće da još nismo zaboravili kraj prošle sezone, a i nije lako izbrisati poraz u finalu Lige šampiona. Moramo da okrenemo novi list, da shvatimo da je sve to prošlost i vjerujem da ćemo se brzo vratiti u stari ritam”, zaključio je Savić.

Bonus video: