Budućnost dobila upravu nakon 16 mjeseci

Budućnost je bila bez uprave kluba od aprila prošle godine, kada je zbog neslaganja oko sportskih pitanja došlo do raskola u tadašnjem bordu direktora, potom i njegovog rasformiranja.
485 pregleda 10 komentar(a)
Žarko Burić, Foto: Arhiva Vijesti
Žarko Burić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.08.2016. 14:01h

Veliki dan za FK Budućnost - Podgoričani su dobili upravu, nakon tačno 16 mjeseci organizacionog rasula u klubu.

Kako je saošteno, na redovnoj sjednici Skupštine FK Budućnost AD Podgorica izabran je Odbor direktora u sastavu Žarko Burić, Vladimir Tomović, Miljan Perović, Dejan Feratović i Miroslav Adžić.

Navedeno je da će na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora koja će se održati u četvrtak, 1. septembra, biti izabran predsjednik uprave kluba. Izvjesno je da će to biti Žarko Burić, vlasnik firme "Normal company".

Ko su ostali ljudi kojima je Opština Podgorica, većinski vlasnik, povjerila vođenje kluba?

Vladimir Tomović je izvršni direktor Agencije za stanovanje pri Opštini Podgorica i on će biti predstavnik Glavnog grada u odboru direktora, Miljan Perović je direktor spuškog zatvora za izvšenje krivičnih sankcija (ZIKS), Miroslav Adžić advokat, a Dejan Feratović predstavnik sponzora, firme Bemax.

Odbor direktora Budućnosti će, kako saznajemo, uskoro izabrati novog izvšnog direktora kluba, pošto će dosadašnji izvršni direktor, Budimir Miranović, uskoro napustiti tu funkciju. Očekuje se da novi izvršni direktor Budućnosti bude neko iz Burićeve firme "Normal company".

Budućnost je bila bez uprave kluba od aprila prošle godine, kada je zbog neslaganja oko sportskih pitanja došlo do raskola u tadašnjem bordu direktora, potom i njegovog rasformiranja.

"Plavi" su ovog ljeta, i bez uprave kluba, uspjeli da se rezultatski stabilizuju, nakon odličnog nastupa u Evropi i serija pobjeda na startu domaćeg prvenstva. Nakon duže vremena, Budućnost je lider na tabeli i glavni je kandidat za osvajanje titule.

Iako u fudbalu obično ide obrnuto, pod Goricom je nakon rezultatske, stigla organizaciona stabilizacija. Nakon duže vremena Budućnost bi trebalo da funcioniše kao klub bez finansijskih repova i sličnih problema, u kojem se makar zna ko odlučuje.

Bonus video: