Tatarušanu otpao, ali Rumuni imaju još jednog dobrog golmana

Silviu Lung (27 godina), briljirao je na golu Astre Đurđu u nedavnom dvomeču kvalifikacija ze Ligu Evrope protiv Vest Hema i rumunski mediji nemaju dilemu da će braniti protiv Crne Gore.
1 komentar(a)
Tatarušanu, Foto: Beta-AP
Tatarušanu, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.08.2016. 13:19h

Reprezentacija Rumunije počela je pripreme za početak kvalifikacija i meč sa Crnom Gorom u Klužu, a novi selektor, Njemac Krištof Daum, odmah se suočio sa problemom.

Standardni golman Ćiprijan Tatarušanu povrijedio se sinoć braneći za Fiorentinu protiv Kjeva, u utakmici 2. kola italijanske Serije A. Tatarušanu je dobio udarac u glavu u 29. minutu, nastavio je da igra i činilo se da će sve biti u redu, ali je deset minuta kasnije zatražio izmjenu.

Rumunski mediji pišu da 30-godišnji golman, koji nije blistao na nedavnom Evropskom prvenstvu (veliki kiks u odlučujućem meču protiv Albanije) neće ni doputovati u Rumuniju, već će nastaviti liječenje u Italiji.

Tatarušanu je otpao, ali Rumuni već imaju spremnu zamjenu. Silviu Lung (27 godina), briljirao je na golu Astre Đurđu u nedavnom dvomeču kvalifikacija ze Ligu Evrope protiv Vest Hema i rumunski mediji nemaju dilemu da će braniti protiv Crne Gore.

Lungov otac, Silviju Lung senior, branio je za reprezentaciju Rumunije na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine.

Bonus video: