Savićević slomio ruku, otpao i Petrović

Mladi su juče počeli pripreme za najvažniji dvomeč u kvalifikacijama, mečeve sa Češkom kod kuće i Letonijom u gostima.
0 komentar(a)
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.08.2016. 11:48h

Problemi za mladu reprezentaciju Crne Gore uoči duela sa Češkom, jednog od ključnih u kvalifikacijama za EP.

Vezista Slovana iz Bratislave i jedan od najvažnijih fudbalera ekipe Mojaša Radonjića, Vukan Savićević, slomio je ruku u subotnjem duelu sa Spartakom iz Trnave i pitanje je da li će moći uopšte da pomogne do kraja kvalifikacija.

Nakon meča sa Česima (četvrtak, 20,30, stadion pod Goricom) Crnu Goru čeka gostovanje Letoniji, 6. septembra, te odlučujući posljednji meč sa Belgijom u grupi, 7. oktobra.

"Ne samo da je Savićević jedan od naših najvažnijih fudbalera, već i igrač koji od svih možda ima i najveću minutažu u svom klubu. Značajan je za nas u svakoj varijanti, kada igramo sa špicem ili bez špica, jer jednako uspješno igra i zadnjeg veznog i poziciju iza napadača. Ali, pokušaćemo da nađemo soluciju", kaže selektor Radonjić.

Savićević nije jedini problem - povrijedio se i Zoran Petrović, vezista Mladosti, koji je dobio udarac na nedjeljnom meču protiv Budućnosti. I on je otpao sa spiska.

"Petrović je dobio hematom u mišiću i neće moći da se oporavi za tako kratko vrijeme, zbog toga smo naknadno pozvali Velizara Janketića iz Budućnosti".

Mladi su juče počeli pripreme za najvažniji dvomeč u kvalifikacijama, mečeve sa Češkom kod kuće i Letonijom u gostima.

Pobjedom u Belgiji u martu ekipa Mojaša Radonjića se vratila u trku za plasman u završnicu Evropskog prvenstva, gdje idu prvoplasirani i četiri najbolja drugoplasirana iz devet grupa.

Crna Gora je druga, sa pet bodova manje od Češke. Isto bodova koliko i Crna Gora (12) ima Belgija, doduše uz utakmicu manje.

"Mladi sokoli" do kraja kvalifikacija dočekuju i Češku i Belgiju.

Bonus video: