Pioniri Arene ponovo bez premca

Za ovaj uspjeh, veliku zaslugu ima stručni kadar, na čelu sa Sašom Ivanovićem i i Predragom Ilićem, koji su prvo uticali da djeca zavole fudbal, a potom ih fudbalski obrazovali, rekao je predsjednik kluba Srđan Filipović
211 pregleda 0 komentar(a)
Pioniri Arene slave u svlačionici
Pioniri Arene slave u svlačionici

Fudbalski klub Arena jesenji je šampion lige pod okriljem i organizacijom Fudbalskog saveza Srednje regije, za kategoriju pionira 2005. godišta.

U 13 odigranih kola, Arena je ostvarila 12 pobjeda, uz jedan remi i sjajnu gol-razliku.

Ekipa je, kako navode iz Arene, sastavljena isključivo od dječaka koji su se fudbalom počeli da se bave sa šest ili sedam godina, bez skautiranja i dovođenja pojačanja.

- Ovo je nastavak serije utakmica bez poraza. Podsjećamo da je ova generacija još prošle sezone, u kategoriji pjetlića, osvojila prvo mjesto na impresivan način. Pobijedila je u 22 utakmice, uz jedan remi, sa gol razlikom 102:6. Praktično, ova ekipa nikad nije izgubila prvenstvenu utakmicu - kaže predsjednik kluba Srđan Filipović.

Pored zvanične lige, Arena je pobjeđiva na na turnirima u Podgorici i Budvi, a najznačajniji osvojeni turnir je u Sarajevu ove godine, na Memorijalu "Josip Katalinski", jednom od najkvalitetnijih u regionu, na kojem su učestvovali poznati klubovi poput Jagodine, Slovana, Olimpika, Sarajeva...

- Kao posljedica dobrih igara u dresu Arene, došli su i pozivi za nastup u reprezentaciji, tako da brojimo već preko 40 fudbalera koji su karijeru počeli u Areni - dodao je Filipović.

- Za ovaj uspjeh, veliku zaslugu ima stručni kadar, na čelu sa Sašom Ivanovićem i i Predragom Ilićem, koji su prvo uticali da djeca zavole fudbal, a potom ih fudbalski obrazovali. Ipak, i pored fantastičnih rezultata, više smo ponosni što već 14 godina u istom organizacionom i stručnom sastavu, uspjevamo da pomognemo roditeljima da izvedu djecu na pravi životni put, čiji je obavezan sastavni dio bavljenje sportom i zdrav stil života - zaključio je predsjednik Arene.

Galerija

Bonus video: