Vešović: U Klužu je najvažnije da ne izgubimo

"I Rumuni imaju motiv da se dokažu novom selektoru, neće biti nimalo lako, pogotovo jer igramo na njihovom terenu. Na nama je da se u ovih nekoliko dana što bolje spremimo, a najvažnije je da nas zaobiđu povrede", rekao je Vešović
60 pregleda 0 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: Luka Zeković
Marko Vešović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2016. 17:24h

Fudbalska reprezentacija se okupila u Podgorici, operacija Rumunija je zvanično počela.

"Hrabre sokole" u nedjelju čeka okršaj sa Rumunima - rano je reći, ali meč u Klužu bi mogao da usmjeri dešavanja u grupi kada je u pitanju tim Ljubiše Tumbakovića.

"Radujemo se što smo poslije priprema sa klubovima svi na okupu. Motivisani smo, spremni za novo dokazivanje u novom ciklusu. Bitno je da ga otvorimo na pravi način, što boljim rezultatom. Imamo protivnika koji je dosta jak, što je pokazao plasmanom na Evropsko prvenstvo, na kojem je u grupi igrao dobar fudbal, iako nije prošao. I Rumuni imaju motiv da se dokažu novom selektoru, neće biti nimalo lako, pogotovo jer igramo na njihovom terenu. Na nama je da se u ovih nekoliko dana što bolje spremimo, a najvažnije je da nas zaobiđu povrede", rekao je fudbaler Rijeke Marko Vešović.

U grupi sa Crnom Gorom i Rumunijom su još i Jermenija, Danska, Kazahstan i Poljska.

"Grupa može da prevari na prvi pogled. Možda ljudi misle da nije atraktivna, da nema nekog prejakog protivnika. Nema sumnje da može sa svima da se igra, sve je na nama, do pristupa u svakom meču, a pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Ako uđemo na pravi način možemo da odigramo dobru utakmicu, ako se opustimo ili potcijenimo protivnika u nekom trenutku, sigurno može to da nam dođe glave. Motiv, zajedništvo i vjera u uspjeh će nas sigurno voditi kroz ovaj ciklus", kazao je Vešović i dodao:

"Srećan sam i drago mi je da mogu da igram sa momcima sa kojima sam igrao u mlađim kategorijama. Imamo veliku želju da se dokažemo u svakoj utakmici, naročito onima koje igramo u Podgorici, i da što duže budemo dio reprezentacije".

Kako Vešović može da pomogne nacionalnom timu - kao desni bek ili krilo?

"To je vječito pitanje za mene. U posljednjih nekoliko utakmica za reprezentaciju igrao sam krilo, tako da neka bude to, ali u klubu igram sve. Dobro je što mogu da odgovorim zahtjevima na više pozicija, ali najviše bih volio da budem krilo", jasan je Vešović.

A koji rezulta bi Crnu Goru zadovoljio u Klužu?

"Najbitnije je da ne izgubimo. Bod u nekom pogledu može biti pozitivan rezultat. Daćemo sve od sebe da probamo da pobijedimo, ali uvijek je bitno vratiti se sa gostovanja bez poraza", zaključio je Vešović.

Prvi trening odradili su Mladen Božović, Milan Mijatović (golmani), Vešović, Filip Raičević, Vladimir Boljević, Stevan Jovetić, Damir Kojašević, Nemanja Mijušković, Aleksandar Šofranac, Nemanja Nikolić, Stefan Mugoša, Nikola Vukčević, Marko Baša, Marko Simić, Vladimir Jovović i Žarko Tomašević.

Bonus video: