„Plavi” spremaju revanš gradskom rivalu

Mladost prošle sezone sva tri puta pobijedila Mladosti i osvojila titulu. "Plavi" spremaju revanš
2 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.08.2016. 09:29h

Decenijama je Mladost bila filijala Budućnosti, igrajući rang ili dva niže - klub čiji su najbolji igrači prelazili u redove popularbijeg podgoričkog kluba.

Nije se mnogo promijenilo ni prvih sezona samostalne Crne Gore, Budućnost je bila uvijek u vrhu, a Mladost šetala između gornje i donje polovine tabele, ispadala čak i u Drugu ligu.

Prije dvije godine, međutim, stvari su počele da se mijenjaju. Pad Budućnosti, igrački, organizacioni, finansijski... - poklopilo se sa jačanjem Mladosti, koja je osvojila dva trofeja (Kup, pa prvenstvo), u godinama u kojima je Budućnost posrtala.

Sve je kulminiralo prošle sezone, ne samo na terenu, gdje je Mladost čak tri puta pobijedila Budućnost i osvojila prvu titulu, već i van njega. Fudbaleri, pa čak i članovi stručnog štaba, ljetos su prelazili iz Budućnosti u Mladost!

Sve je to uvod u večerašnji, čini se nikad interesantniji podgorički derbi (19 časova, TV prenos). Budućnost želi da vrati stvari u normalu, pa je novu sezonu počela sa stilom - četiri pobjede vezali su izabranici Miodraga Vukotića, sve bez primljenog gola.

Ni Mladost ne odustaje, prati je u stopu. Sve to možda nagovještava da će se pod Goricom gledati duel dva glavna kandidata za titulu.

"U dobroj smo seriji, želimo da je nastavimo, iako još nismo u top formi. Mislim da će se prave igre Budućnosti tek gledati", kaže defanzivac Nikola Vukčević, koji nije bio akter prošlosezonskih podgoričkih derbija.

U prvoj polusezoni (pobjede Mladosti 3:1 i 2:0) nije ni bio tu, dok je proljećni duel (2:1 za Mladost) propustio zbog kartona.

"Po onome što sam vidio i čuo, Budućnost nije zaslužila da izgubi nijednu od te tri utakmice, posebno ne posljednju. Ali, ovo je nova sezone, nova priča. Nadam se da će ovoga puta sreća biti na našoj strani, da će nas ispratiti rezultat čak i ako ne budemo igrali dobro", kaže Vukčević.

"Spremni smo, motivisani, želimo sa novom pobjedom da odemo na pauzu. Pet trijumfa bili sjajna odskočna daska.

Duel pod Goricom počinje u 19 sati.

Bonus video: