Juve osvojio Rim, Napoli u goleadi bolji od Milana

58 pregleda 0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2016. 21:01h

Juventus po tradiciji malo sporije hvata zalet u Seriji A, tako je i ove sezone, ali i bez posebno moćne igre šampion već ima šest bodova iz dva kola.

Nakon teške pobjede nad Fiorentinom na startu prvenstva prošle subote, Juve je sada bio bolji od Lacija - u Rimu je dovoljan bio gol Samija Kedire u 66. minutu.

"Stara dama" je bila slaba u prvom poluvremenu, ali je u nastavku pokazala zašto je najbolji tim u Italiji - polako je tjerala Lacio na defanzivu i sredinom drugog poluvremena i postigla gol koji joj je donio trijumf...

Juventus je ovom pobjedom samo nastavio odličnu tradiciju u duelima sa "nebesko-plavima", jer mu je ovo peti trijumf u nizu bez primljenog gola...

"Lacio je dobro organizovan tim i nije bilo lako stvoriti ono što smo planirali u ovoj utakmici. Ali, bio je cilj da imamo šest bodova prije reprezentativne pauze i ispunili smo ga. Sada ćemo još jače raditi, a onda i očekujem da naša forma bude sve bolja - rekao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Derbi u Napulju je opravdao očekivanja - Napoli je pobijedio Milan sa 4:2 i upisao prvu pobjedu u sezoni, nakon remija sa Peskarom.

"Azuri" su nakon pola sata igre vodili sa 2:0, uz dva gola Milika, ali je Milan reagovao i poravnao preko Nijanga i Susa.

Kaljehon je vratio prednost Napoliju u 75, a pobjednik je riješen u 94. kada je Romanjoli postigao autogol.

"Rosoneri" su meč završili sa dva igrača manje - isključeni su Kučka i Nijang.

Bonus video: