Božović: Srećan sam zbog reprezentacije, Zeta može dosta

"Presrećan sam zbog povratka u reprezentaciju, nije me bilo više od godinu, jer nisam imao klub. U Zeti sam već osam mjeseci, počeo sam dobro da branim, nadam se da ću i u reprezentaciji dobiti šansu i da ću je iskoristi", kaže Mladen Božović
137 pregleda 2 komentar(a)
Mladen Božović, Foto: Filip Roganović
Mladen Božović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.08.2016. 09:48h

Zeta je u formi na početku sezone - tri pobjede i remi, dobrim dijelom i zahvaljujući povratku u formu golmana Mladena Božovića.

Kako se to često dešava u fudbalu, sve se poklopilo - dobre odbrane vratile su Božovića i na spisak reprezentacije pred kvalifikacioni meč sa Rumunijom u Klužu.

"Presrećan sam zbog povratka, nije me bilo više od godinu, jer nisam imao klub. U Zeti sam već osam mjeseci, počeo sam dobro da branim, nadam se da ću i u reprezentaciji dobiti šansu i da ću je iskoristi", kaže Božović, koji je dres “sokola” nosio 37 puta, a proslavio se u kvalifikacijama za EP 2012, kada je Crna Gora igrala baraž.

Četiri godine kasnije, Božović se vratio u domaću ligu i želi da uradi nešto veliko sa Zetom.

"Dobro smo krenuli, vjerujem da ćemo i danas protiv Rudara nastaviti seriju. Neće biti lako, protivnik ima dobar tim, uz to je i loše startovao, trebaju mu bodovi, ali pitamo se i mi", kaže Božović.

Duel pod Golubinjom, danas u 17 časova, najinteresantniji je meč subotnjeg programa 5. kola Telekom 1. CFL.

Rudar pod imperativom

Zeta ima tri vezane pobjede i dijeli drugo mjesto sa ekipom Mladosti, dok je Rudar je u krizi na početku sezone - ekipa Dragana Radojičića vezala je tri meča bez pobjede, dva uzastopna poraza, pa ima veliki imperativ u današnjem meču.

Nakon tri utakmice u kojima su osvojili samo bod, pred Pljevljacima je nešto što niko ne voli - imperativ pobjede. Zato i ne čudi opšta mobilizacija pod Golubinjom jer je svima jasno da se do prevazilaženja igračke, a posebno rezultatske krize, može samo trijumfom.

"Mislim da je i protiv Lovćena, i Mladosti i Bokelja naša igra bila znatno bolja od bodovnog učinka. Jednostavno, primamo golove kakve ne bi smjeli, a kada se na to nadoveže nešto slabija realizacija šansi, epilog se vidi na trenutnoj tabeli. Međutim, vrijeme je da se dobar radkonačno nagradi pozitivnim ishodom. Nadam se već danas protiv Zete, iako znamo da nas čeka težak posao protiv kvalitetnog protivnika koji je, uz to, i u odličnoj formi. Ali, mi drugih opcija osim osvajanja tri boda nemamo", kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

Sutjeska se vadi kod kuće

Pod imperativom je i Sutjeska, koja dočekuje Grbalj nakon poraza od Zete prije tri dana. Nikšićani su dobili oba meča na svom stadionu do sada, dok su oba gostujuća izgubili.

"Nismo krenuli kako smo očekivali, ali vjerujem da ćemo nastaviti seriju pred svojim navijačima. Kompletni smo, nećemo mijenjati mnogo, želimo bodove", kaže Nebojša Jovović, trener Sutjeske.

Grbalj je krenuo još slabije - samo dva boda u prva četiri kola ne zadovoljavaju ambicije tima koji predviodi nekadašnji igrač Sutjeske, Miljan Radović.

"Na prethodnim utakmicama smo stvarali mnogo prilika, ali je izostala realizacija. Nadam se da će i nama napokon krenuti", kaže kapiten Grblja Milan Carević.

Dečić u Tuzima igra sa Bokeljom, dok se Danilovgradu se sastaju Iskra i Lovćen. Podgoriči derbi Budućnost - Mladost igra se sjutra (nedjelja) u 19 časova, dok se pola sata kasnije sastaju Petrovac i Jedinstvo.

PAROVI

SUBOTA

DEČIĆ - BOKELJ (17 časova) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

RUDAR - ZETA (17) Sudija Jovan Kaluđerović (Cetinje)

SUTJESKA - GRBALJ (17) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ISKRA - LOVĆEN (17) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

NEDJELJA

BUDUĆNOST - MLADOST (19, TV prenos) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

PETROVAC - JEDINSTVO (19.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

LISTA STRIJELACA

3 GOLA

Đalović (Budućnost), Vujačić (Dečić), Marković (Rudar)

2 GOLA

Klikovac, Kordić (Zeta), Vujović (Budućnost), Vlahović (Rudar), Vujačić (Petrovac)

1 GOL

Adrović, Burzanović, Petrović, Đurišić (Mladost), Božović, Nikolić, Žildemar, Vuković (Sutjeska), Baošić (Jedinstvo), Vujanović (Lovćen), Camaj, Raičević, Raspopović (Budućnost), Kovačević, Petrović, Krstović, Bulajić (Iskra), Kuč (Dečić), Macanović, Nikezić (Bokelj), Marković, Mikijelj, Mileta Radulović (Petrovac), Tučević, Dinčić (Grbalj), Vuković (Rudar)

Bonus video: