Zeta vs Sutjeska: Ko napada vrh?

Sutjeska i Zeta igraju pod Goricom derbi 4. kola. Budućnost sa Lovćenom na Cetinju, Mladost čeka Dečić, Bokelj protiv Rudara
65 pregleda 2 komentar(a)
Zeta, Foto: Boris Pejović
Zeta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.08.2016. 12:36h

Dva tima koja su ušla u novu sezonu sa velikim ambicijama, sudariće se danas na neutralnom terenu - Zeta i Sutjeska igraju na stadionu pod Goricom (17 sati) zbog rekonstrukcije terena na Trešnjici.

Dva nekadašnja šampiona pokazala su u uvodnim kolima da su spremna da napadnu vrh, makar plasman u Evropu - Zeta je u prva tri meča osvojila sedam, a Sutjeska šest bodova.

Ko je ozbiljniji u evropskim namjerama, mogao bi da odgonetne današnji duel, bez obzira što je tek početak sezone.

Zeta četiri godine nije dobila Nikšićane

Iako su Golubovčani u finišu prošle sezone značajno usporili Sutjesku u borbi za Evropu (0:0 na Trešnjici), Zeta je u negativnoj seriji protiv Nikšićana - nije, naime, slavila već 10 utakmica u međusobnim duelima, od 2012. godine.

To se savršeno uklapa loš period prvog crnogorskog šampiona, koji se u prethodne četiri godine borio za opstanak, a koji je u uvodu nove sezone pokazao da je konačno spreman da okrene list.

"Ukoliko želimo nešto veliko moramo da pobjeđujemo i najveće rivale. Sutjeska je klub i ekipa za respekt, ali svaki ishod osim pobjede za nas bi bio neuspjeh. Jednostavno, imamo visoke ambicije i želimo da odgovorimo na njih", kaže Dejan Vukićević, trener Zete.

Sutjeska je obje dosadašnje pobjede ostarila kraj Bistrice, ali su za visok plasman potrebne i dobre igre van svog stadiona.

"Zeta je ekipa za respekt, predvođena odličnim trenerom i sjajnim pojedincima. Mi, međutim, pristupamo meču na isti način kao i do sada, a tako će biti i ubuduće - cilj Sutjeske uvijek će biti pobjeda", ističe trener Nikšićana Nebojša Jovović.

Podgorički rivali se zagrijavaju za derbi

Budućnost i Mladost, koji su na vrhu tabele nakon 3. kola, žele da pobjedama uđu u podgorički derbi, koji je na programu već u nedjelju.

Budućnost, jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u prva tri kola, gostuje Lovćenu, koji je od mogućih devet osvojio samo bod.

"Sve je za sada kako treba, lideri smo, pobjeđujemo, imamo samopouzdanje. Favoriti smo na Cetinju i želimo da opravdamo tu ulogu", ističe Miloš Dragojević, golman Budućnosti.

Mladost je pobjedom protiv Rudara u Pljevljima nagovijestila da je opet spremna da napadne titulu, a danas dočekuje Dečić.

"Tri boda iz Pljevalja dobiće pravu vrijednost samo ako pobijedimo Dečić", najavljuje vezista Marko Burzanović.

I Tuzani su, međutim, dobro krenuli, ostvarili su dvije pobjede u prva tri kola, a imaju i najboljeg strijelca lige, Vula Vujačića (tri gola).

"I mi i Mladost smo u dobroj formi, i mi i oni imako kvalitet za gornji dio tabele. Domaćin je favorit, ali imamo samopouzdanjem i vjerom da možemo da ih iznenadimo", kaže Vujačić.

Bokelj - Rudar: Duel „ranjenika”

Rudar i Bokelj, 3. i 4. iz prošle sezone, loše su ušli u novi šampionat. Kotorani imaju samo bod, dok su Pljevljaci na četiri nakon poraza od Mladosti u derbiju.

"I pored poraza, nismo igrali loše protiv Mladosti, falilo je i malo sreće, pa se nadam da nas taj faktor, ako pružimo dobru partiju, ovog puta neće zaobići", najavljuje meč u Kotoru napadač Rudara Marko Vuković.

Grbalj u Radanovićima dočekuje Petrovac i želi prvu pobjedu ove sezone, dok Jedinstvo protiv sve bolje Iskre u Bijelom Polju želi da pobjegne sa nule.

PAROVI

GRBALJ - PETROVAC (17 h)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

JEDINSTVO - ISKRA (17)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

LOVĆEN - BUDUĆNOST (17)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

MLADOST - DEČIĆ (17)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

BOKELJ - RUDAR (17)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ZETA - SUTJESKA (17)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Bonus video: