Bravo postaje "građanin" za 20 miliona eura

1 komentar(a)
Klaudio Bravo, Foto: Beta/AP
Klaudio Bravo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.08.2016. 17:18h

Na golu Mančester sitija ove sezone stajaće Čileanac, ostalo je samo da se dogovor "građana" i Barselone prenese na papir - Klaudio Bravo je stigao u Englesku i nakon medicinskih pregleda postaće čuvar mreže kluba sa "Etihada".

Bravo u Siti stiže za obeštećenje od 20 miliona eura, nakon što je danas sletio na mančesterski aerodrom i pozdravio navijače...

"Ne mogu da demantujem nešto što svi znaju. Bravo nije potpisao, transfer nije kompletiran, ali očekujemo da to uradi. Tako da ne bih da pričam o njemu dok ne postane igrač Sitija", rekao je Pep Gvardiola.

Bravo, koji ima 33 godine, dolazi u Siti upravo na Pepovu inicijativu, jer je Džo Hart u drugom planu.

Gvardiola, naime, želi golmana koji u svakom momentu može da pomogne ekipi s loptom u nogama, po čemu Hart baš i nije prepoznatljiv.

Prvi golman engleske reprezentacije nije branio ni u jednoj utakmici Sitija ove sezone, već je Gvardiola povjerenje dao Špancu Viliju Kabaljeru.

"Ako golman i bekovi mogu da budu sigurni s loptom u nogama, ofanzivnom dijelu ekipe je sve lakše. Jednostavno, to je moje shvatanje fudbala, da imamo loptu u posjedu", istakao je Gvardiola u pokušaju da pojasni engleskim medijima zašto je "jedinicu" Albiona smjestio na klupu.

A šta će sada biti sa Hartom kada zna da je treća opcija među stativama? Engleski mediji ističu da nije isključeno da ostane na "Etihadu", ali i da je realnija opcija da do 31. avgusta pronađe novi klub.

Ako ode iz Sitija izvjesno je da će ostati u Premijer ligi, jer je zainteresovan Everton, pominje se i Liverpul.

Hartova cijena je oko 10 miliona eura...

Bonus video: