Nagrada za sve selidbe i pozajmice: Đorđević još četiri godine u Zenitu!

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo produžili ugovor sa Lukom Đorđevićem do kraja sezone 2019/20", objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba iz Sank Peterburga.
1 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Ažurirano: 23.08.2016. 16:46h

Konačno nagrada za na raznorazne selidbe i pozajmice - crnogorski napadač napokon je pronašao sebe, u Zenitu, sa kojim je danas produžio ugovor na još četiri godine.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo produžili ugovor sa Lukom Đorđevićem do kraja sezone 2019/20", objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba iz Sank Peterburga.

Đorđević je stigao u Zenit pravo iz Mogrena, 2012. godine. Prve sezone je bio zapažen na "Petrovskom", odigrao je 12 utakmica i postigao jedan gol za tim koji je tek osvojio titulu prvaka Rusije.

Godinu kasnije, međutim, tadašnji trener Zenita Lućano Spaleti odlučio je da ga pošalje na pozajmicu, u holandski Tvente, čime su počele Đorđevićeve selidbe iz kluba u klub po zapadnoj Evropi.

Za Tvente je odigrao 14 utakmica, nastupao je i za mladi tim, potom je prebačen u Sampdoriju, za koju je u teškoj konkurenciji odigrao samo četiri meča. Kratko se vratio u Zenit, igrao dvije utakmice za B tim, ali nije bio u planovima tadašnjeg trenera moćnog ruskog kluba, Andre Viljaš-Boaša. Nastavio je da se se seli - prešao je u redove španskog drugoligaša Ponferadine, sa kojom je ispao u treću ligu, a na 24 meča postigao je tri gola.

Statistka govori da Đorđeviću nisu prijale pozajmice. Ovog ljeta se vratio u Zenit, gdje ga je sačekao novi trener (Mirćea Lućesku) i prilično neizvjesna budućnost, godinu prije isteka ugovora.

Pokazao je, međutim, da nije zaboravio da igra fudbal, te da mu prija velika scena, igra sa boljim fudbalerima, u jačoj konkurenciji. Već u pripremnom periodu Đorđević je počeo da daje golove i kupuje povjerenje poznatog rumunskog trenera (dva pogotka Monaku, jedan Sportingu...)

Bližio se početak sezone, o (novom) odlasku na pozajmicu se nije govorilo, bio je to dobar znak. U prvom zvaničnom meču, u finalu Superkupa Rusije protiv CSKA, Đorđević je ušao na teren 10 minuta prije kraja, čime je Lućesku definitivno pokazao da računa na crnogorskog napadača, iako u rosteru ima dva aktelna napadača reprezentacije Rursije, Dzjubu i Kokorina, te jednog bivšeg, Keržakova.

U prva dva kola prvenstva Rusije, protiv Lokomotive i Ufe, Đorđević je takođe dobijao šansu, koji je u potpunosti iskoristio u derbiju protiv vicešampiona Rostova, prije osam dana - ušao je sa klupe i odlučio meč (3:2).

Dileme više nije bilo, Lućesku je naložio čelnicima kluba da 22-godišnjem Budvaninu spreme novi ugovor!

Nakon nekoliko sezona, Luka Đorđević se ponovo vraća na veliku fudbalsku scenu. Koristi bi mogli da imaju reprezentacije - prvo mlada, pa seniorska.

Đorđević, koji je odigrao četiri utakmice za seniorsku reprezentaciju Crne Gore, i postigao jedan gol, našao se na širem spisku Ljubiše Tumbakovića za start kvalifikacija i duel sa Rumunijom (4. septembra). Očekuje se, međutim, da će prije toga pomoći mladoj reprezentaciji, u važnom meču sa Češkom pod Goricom 1. septembra. Đorđević je u ovom ciklusu već dao tri gola za mladu selekciju.

Bonus video: